Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:52 am

Brokula se savjetuje i onima koji žele skinuti kile, evo kako je pripremiti

Piše A. A.

Brokula je povrće iz porodice kupusnjača koja obiluje prehrambenim vlaknima, brojnim vitaminima i mineralima. U 100 grama nalazi se svega tridesetak kalorija, pa se konzumacija ovog povrća savjetuje i svima onima koji žele smršavjeti.

Brokulu možete termički obraditi na pari, pirjajti, kuhati i peći. Od nje možete raditi juhe i variva, pripremati biljne odreske i popečke. Izbora je uistinu mnogo.

Punkufer dosnosi super jednostavan recept za zapečenu brokulu sa sirom i nešto začina. Bit će gotova u pola sata, a poslužiti je možete kao predjelo ili prilog jelu.

Sastojci za zapečenu brokulu:

– 200 g naribanog sira cheddara

– 2-3 manje glavice brokule

– 1 čajna žličica češnjaka u prahu

– sol i papar po želji

– biljno ulje po želji.

Priprema za zapečenu brokulu:

Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

Operite brokulu i narežite je na manje cvjetove. Stavite je u veliku posudu zajedno s nešto ulja, soli, papra i češnjaka u prahu. Dobro sve zajedno promiješajte.

Tako pripremljenu brokulu prebacite u pravokutni lim za pečenje.

Preko brokule posipajte naribani sir.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu otprilike 25 minuta, dok se brokula na zapeče, a sir ne rastopi.

Poslužite toplo kao prilog ili predjelo. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)