Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
8:40 pm

KAŠTELA Postavljaju se biciklističke oznake u sklopu projekta ciklo staze

Piše N.M.

Prometni znakovi namijenjeni biciklistima osvanuli su uz prometnice na pojedinim cestovnim pravcima ispod stare kaštelanske ceste. Na više lokacija tako su vidljivi plavi kockasti znakovi s biciklom i brojčanom oznakom. Riječ o MTB oznakama koje se postavljaju u sklopu projekta ciklo staza, javlja Portal grada Kaštela.

Kako su kazali iz Turističke zajednice Kaštela, radi se o zajedničkom projektu u sklopu Klastera Splitska rivijera.

– Projekt ciklo staza i njihove postave radi se na području od Marine na zapadu do Dugog Rata na istoku ovog područja. Jako velik i zahtjevan  projekt u kojem sudjeluju sve turističke zajednice sa ovog područja i koji se provodi od 2020. godine. Projekt ima više faza i u tijeku je postava znakova za jednu od faza na području grada Kaštela – kazala je Nada Maršić, direktorica Turističke zajednice grada Kaštela.

Maršić je kazala i kako je dugo trajala priprema dokumentacije, trasiranje staza i ishođenje suglasnosti za ova projekt kojim se želi turistima ponuditi i mogućnost cikloturizma.

– Ovo je jedan od projekata koji smo realizirali krajem 2022 godine  ili su u fazi realizacije, a kad se stvore za to uvjeti predstavit će se javnosti – zaključila je Maršić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)