Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
5:30 pm

VELIKA TUGA Preminuo jednogodišnji sin hrvatskog gimnastičara

Piše M.K.

Hrvatski gimnastičar i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik (36) objavio je kako je u prvoj godini preminuo njegov sin Mateo

‘Naš maleni Mateo je 18. 2. zaspao i nije se probudio… Hvala svima na podršci koju nam dajete u ovim najtežim trenucima’, napisao je Možnik na Facebooku.

Među ostalim, Možnik je 2014. godine, uz Filipa Udea, osvojio prve pojedinačne medalje na Svjetskom prvenstvu u gimnastici za Hrvatsku, dok je 2015. godine postao europski prvak na preči. Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza je od 2020. godine, piše Index.

Od 2020. je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

‘Ovo je vrlo časna uloga, ali i vrlo odgovorna. Vidim to kao priliku da mogu napraviti konkretne promjene koje su potrebne gimnastici da napreduje i dalje, a s druge strane velika je odgovornost jer je ovo veliki nacionalni savez, ozbiljan sport i prema tome se treba odnositi s poštovanjem.

Već neko vrijeme, od kada sam završio gimnastičku karijeru, ljudi su mi govorili da bih se trebao uključiti u ovaj posao, ali nisam se htio nametati. Radio sam kao član tehničkog odbora saveza, član struke, ali kako je dosadašnji predsjednik najavio da se neće kandidirati za novi mandat, procijenio sam da je to onda trenutak i evo, Skupština je to potvrdila i dobio sam tu odgovornost.

Ciljeva ima dosta, ali ako bih trebao nešto istaknuti, to je svakako skrb o vrhunskim aktualnim sportašima, ali i stavljanje fokusa i na mlađe sportaše i manje klubove, da pomognemo trenerima, da ih educiramo, da licenciramo suce, da se pobrinemo o gimnastičkoj infrastrukturi jer 50 posto klubova uopće nema svoju dvoranu.

Cilj je i informatizacija i digitalizacija saveza kako bismo pratili zelenu politiku Europske unije sa što manje papira i pečata’, rekao je Možnik 2020. godine, kada je preuzeo čelnu poziciju Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Postao europski prvak 2015. godine

Možnik je 2015. godine u intervjuu za Index govorio o naslovu europskog prvaka iz 2015. godine. 

‘Presretan sam i ponosan. Prvo veliko zlato za hrvatsku gimnastiku nije mala stvar. Ipak, najviše me veseli činjenica da sam uspio sebi dokazati da mogu napraviti velik rezultat u situaciji kad mi se otvarala sjajna prilika.

Nisam podlegao pritisku, ostao sam smiren, uspio sam odraditi gotovo pa savršenu vježbu onda kad je to bilo najvažnije i samim tim mislim da sam i sebi i svima ostalima pokazao da ovo zlato nije slučajno’, rekao je Možnik prije osam godina.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)