Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
7:40 pm

RECEPT Zapečene mašnice sa špinatom

Piše M.K.

U ovom receptu možete se igrati, dodati omiljenu tjesteninu, sir ili još povrća, a možete ga poslužiti kao prilog ili cjeloviti obrok, piše Index.

Sastojci

250 g farfalle tjestenine (mašnica)

2 žlice maslaca

1 manji crveni luk

200 g kiselog vrhnja

1 žličica češnjaka u prahu

150 g svježeg špinata (može i smrznuti)

1 jaje

250 g ricotte ili svježeg masnog sira

1 žličica suhog peršina

1 prstohvat soli i papra

150 g mozzarelle za posipati po vrhu (ne morate)

Priprema

Zakuhajte vodu koju ste posolili i skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i namastite vatrostalnu posudu za pečenje.

U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac, dodajte luk i dinstajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Ubacite i špinat narezan na trake i dinstajte uz miješanje samo par minuta da povene. Maknite s vatre.

U drugoj posudi pomiješajte ricottu ili svježi sir i jaje te dodajte kuhanu tjesteninu i dinstani luk sa špinatom. Potom dodajte kiselo vrhnje, češnjak u prahu, sušeni peršin, posolite i popaprite.

Sve promiješajte i prebacite u posudu za pečenje.

Pokrijte folijom i pecite 25 minuta. Potom skinite foliju, ravnomjerno pospite mozzarellu po vrhu i vratite u pećnicu na 15 minuta da se zapeče.

Poslužite toplo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)