Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

Ministar ima dobre vijesti: ‘Od sljedećeg tjedna pojeftinjenje goriva’

Piše A. A.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović bio je gost Dnevnika Nove TV, pri čemu je govorio o cijenama kako namirnica tako i energenata. 

‘Ima zemalja koje imaju veće cijene hrane od nas, međutim mi radimo što možemo. Naši građani plaćaju drugu najnižu cijenu električne energije i plina. Ograničili smo 30 grupa proizvoda, inicirali smo razgovore s trgovcima. Primjetno je snižavanje cijena’, pohvalio se Filipović. 

Iznio je potom dobru vijest za vozače.

‘Naši građani plaćaju jednu od najnižih cijena. Mogu najaviti da će od sljedećeg tjedna doći do osjetnog pojeftinjenja benzina. Benzin bi trebao pasti za 11 centi, a dizel za tri. Još se danas trguje, sutra i preksutra ćemo imati konačne izračune’, rekao je ministar za Dnevnik Nove TV

Nadalje, Filipović je istaknuo da je geotermalna energija jako uspješna i dobra priča. 

‘400 milijuna eura će biti novih investicija da bi se električna energija proizvodila iz geotermalnih izvora. U konačnici bi to moglo rezultirati da se što više zelene, čiste energije proizvodi kod nas’, pojasnio je. 

Istaknuo da su u tome INA, jedno poduzeće iz Velike Britanije te Turske.

Što se tiče afere šefa HEP-a i bespravne gradnje, Filipović je pokušao izbjeći odgovor. Kazao je da su oni, kao Vlada, koristili HEP kao alat da bi građani imali drugu najnižu cijenu električne energije. U drugom pokušaju pitanja rekao je da svi moraju poštivati zakone.

‘Premijer je više puta odgovarao na ova pitanja’, dodao je uz blagi osmijeh Filipović.

Što se tiče situacije u Osijeku i istupe župana Ivana Anušića, Filipović je rekao da prvo treba sagledati stvari, a onda povlačiti poteze. Na konstataciju da lokalna zajednica traži proglašenje ekološke katastrofe, uzvratio je da će se potezi povući nakon što se utvrdi točno što se dogodilo. 

‘Sigurno ćemo biti uz naše građane kao i do sada’, zaključio je Filipović.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)