Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:29 pm

VODIČ ZA PUTOVANJA Aplikacija Go!ng places sve popularnija

Piše A. A.

Iako je dostupna tek nekoliko mjeseci, mobilna aplikacija Go!ng places bilježi više od 15.000 downloada. 

Radi se o virtualnom vodiču za održiva putovanja koji su osmislili mladi entuzijasti na čelu s inicijatoricom Mirnom Romanjik iz Belišća, dok je njezin brat Marko voditelj projekta. U timu od 15 osoba iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije te Bosne i Hercegovine dvoje je i Zadrana – Šime Mračić te Ivona Janota koja je zapravo Slavonka, ali već više od 10 godina živi u Zadru. 

‘Aplikacija Go!ng places koncipirana je na način da prezentira destinacije iz cijele Hrvatske prema raznim stilovima putovanja (obiteljski odmor, gastronomija, kultura i slično), predlaže tematske rute poput filmske, prirodnih bisera ili dvoraca te pokazuje sadržaj u blizini kojega korisnik također može filtrirati po stilovima. Uz to, za one neodlučne, daje preporuku mjesta za posjetiti na temelju odabranih stilova putovanja i sedam do osam lajkanih slika’, pojašnjavanju njeni tvorci.

Foto: Šime Mračić

Grad Zadar i Zadarska županija, kažu, u velikoj mjeri su zastupljeni u aplikaciji. Osim prezentacije Zadra kao idealne destinacije za sve ljubitelje kulture, gastronomije, zabave te obiteljskog i aktivnog odmora, tu je i ruta ’72 sata u Zadru’ koja turistima savjetuje kako kvalitetno provesti tri dana u gradu, koja mjesta posjetiti, što jesti, gdje se kupati i slično. 

‘Uz Zadar, svoje su mjesto u aplikaciji pronašli i grad Nin, otok Pag i Dugi otok, ali i brojne prirodne ljepote, dvorci i plaže Zadarske županije. Aplikacija je na taj način imala veliku ulogu kao promotor prirodnih ljepota, kulturne baštine i gastronomije cijele Zadarske županije jer je od spomenutih 15.000 korisnika koji su preuzeli aplikaciju Go!ng places njih više od 3000 koristilo aplikaciju upravo na području Zadra’, tvrde. 

Turistička zajednica grada Zadra te Turistička zajednica Zadarske županije bili su potpora, a zadarski fotograf Šime Mračić zaslužan je za fotografije nastale za potrebe aplikacije.

‘Zbog svega toga ne čudi nas da je ova aplikacija Go!ng plasec stekla sve veću popularnost te vjerujemo da će, kada se još više zakotrlja i na društvenim mrežama, biti dostupnija gotovo svima koji planiraju svoja putovanja Lijepom Našom. 

U pripremi je planer putovanja, tematske rute s proširenom stvarnosti, personalizirana preporuka mjesta za posjetiti i slično’, poručuju. 

Aplikacija se može besplatno preuzeti na Google Playu te na App Storeu. Sadržaj je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku, a do ljeta i na njemačkom jeziku.

Foto: Šime Mračić

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)