Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
1:59 pm

RECEPT Tartar od lososa s juhom od celera

Piše N.M.

Pripremljen sa svježim sirovim lososom i popraćen juhom od jabuka i celera, savršena je ideja za jelo temeljeno na proteinima.

Dodajte izvor ugljikohidrata i dodatnu porciju povrća i imat ćete kompletno jelo.

Sastojci:

600 g svježeg lososa

2 zelene jabuke

8 kriški jabuka za ukrašavanje

1 neobrađeni limun

1/2 soka od limuna

4 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

soli po ukusu

papar po ukusu

1/2 naribane korice limuna

1 vezica vlasca

Priprema: Lososu uklonite kožu i kosti. Pripremite tartar tako da losos istučete nožem, posolite i popaprite, dodajte ulje, naribanu koricu 1/2 limuna i na kraju sitno nasjeckani vlasac (nekoliko stabljika ostavite za ukras).

Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak.

Juhu pripremite tako da u blender stavite jabuke narezane na kockice bez kore, celer narezan na sitne komadiće i sok od pola limuna.

Na sredinu tanjura stavite malo tartara, a oko njega juhu, posolite i ukrasite s dvije kriške jabuke i vlascem, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)