Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
10:35 pm

DOMINACIJA SPLIĆANKI Tri zlata i tri srebra za boksačice na Prvenstvu Hrvatske

Piše M.K.

U subotu, 25. veljače dobili smo četiri nove državne prvakinje u boksu, javlja Hrvatski boksački savez.

Održana su četiri finalna meča boksačica na Prvenstvu Hrvatske za seniorke.

Četiri ženska finala protekla su u dominaciji Splićanki – Pit Bull Split pod vodstvom izbornika i trenera Ante Matasa i Marka Žaje okrunio se s tri titule u četiri finalne borbe plus jednom srebrnom medaljom.

Splićanke iz Marjana i Torcide dodale su još dva srebra.

Prvakinje Hrvatske za 2023. godinu iz Pit Bulla Split su: Karmela Makelja (66 kg), Antonija Zec (70 kg) i Lucija Bilobrk (+80 kg).

Prvi put prvakinja Hrvatske u debitantskom nastupu na PH-u postala je sve ambicioznija Leona Čevra (Leona Zagreb) do 52 kg koja je u borbenom finalu pobijedila srčanu Silviju Pavičić iz Torcide Split.

Karmela Makelja (Pit Bull), koja je do finala morala pobijedili ozbiljnu i opasnu MMA borkinju Saru Luzar Smajić, u finalu je tri runde uporno lomila otpor marjanovke Ivane Galić, a u finalu do 70 kg borile su se dvije pitbullovke – hrvatska vojnikinja Antonija Zec je prvakinja, a klupska partnerica Marija Milić borila se usprkos ozljedi i ipak morala odustati u drugoj rundi.

Sjajna Lucija Bilobrk u najtežoj kategoriji nije dopustila dvojbe protiv uporne Lucije Ščrbec iz Titan Gyma.

U nedjelju, 26. veljače od 12 sati završni dan Prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke počinje s još dva ženska finala.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)