Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
6:50 pm

Prijavite se i pripremite tim za sezonu na specijaliziranim kulinarskim treninzima u ŠKMER-ovoj Kuhinji znanja

Piše P. R.

Kulinarski treninzi za kuhare na turističkim brodovima, višednevne hands on edukacije o sushiju i ostalim japanskim trendovskim jelima, kao i posebni specijali na temu gurmanskog street fooda, janjetine i visokog slastičarstva, teme su kojima Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) pripremaju profesionalce za predstojeću, a prema najavama, i vrlo izazovnu sezonu.

Sljedeći trendove, kao i potrebe poslodavaca, sve složenije zahtjeve gostiju, situacije s nabavom, a i prateći želje samih polaznika da se usavršavaju i napreduju, od prošle godine ova je međunarodna udruga sa sjedištem u Splitu pokrenula i niz specijaliziranih treninga za profesionalce.

Namijenjeni su kuharima, slastičarima, F&B managerima, strukovnim nastavnicima i mentorima, a donose znanja i vještine o modernim tehnologijama u kuhinji, nutricionizmu, zero waste konceptima, općenito jačanju kompetencija u ugostiteljstvu i pronalasku optimalnih poslovnih rješenja. Riječ je edukacijskim paketima za razvoj tržišta i osnaživanje društvenog poduzetništva pod okriljem ŠKMER-ovog EU projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.).

‘Pripreme za predstojeću sezonu se zahuktavaju, a u potrazi za optimalnim rješenjima, ŠKMER još od konca prošle godine provodi niz kulinarskih treninga i edukacija za profesionalce koji donose inspiraciju, a ponajprije vrlo konkretna znanja i proizvode kojima se osigurava vrhunska usluga gostu. Tu su haute cuisine specijali za obogatiti jelovnike, hands on kuharski treninzi na temu posebnih jela i namirnica uz renomirane domaće i svjetske chefove te gastronomske stručnjake, kao i master classovi vodećih hrvatskih slastičara. Sve se odvija pod okriljem EU projekta Kuhinja znanja kako bi se stekla znanja i vještine za održivo poslovanje, optimizirali radni rezultati, osigurala kvaliteta proizvoda i radnih procesa, te napose i potaklo društveno poduzetništvo’, poručila je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije.

Pred nama je od 6. ožujka četverodnevna Street Food akademija koja nudi usavršavanje klasičnih i usvajanje novih svjetskih trendovskih recepata gurmanske ‘ulične hrane’;, a sve uz korištenje ‘super food’ namirnica i zdravih dodataka prehrani.

Na kulinarskom treningu Sushi chef od 13. do 16. ožujka polaznici će se uz praktični rad učiti o tehnikama, priboru, namirnicama i dodacima u japanskim jelima, a posebice varijantama sushija kao što su hosomaki, uramaki, nigiri i sashimi. Također, edukacija donosi i kako pravilno tretirati sirove namirnice radi zdravstvene ispravnosti te atraktivne načine prezentacije.

‘Prateći nove trendove mediteranske i tradicionalne kuhinje, očekivanja gostiju, dostupnost namirnica, novitete u ponudama dobavljača, te uvažavajući specifičnosti uvjeta brodske kuhinje, pripremili smo edukaciju ‘Mediteranska brodska kuhinja à la carte’. Donosi između ostalog, posebna znanja i vještine kod pripreme vrhunskih delicija, umjetnost dekoriranja tanjura i jela po posebnim prehrambenim zahtjevima gostiju. Obradit ćemo i sve segmente nabave za brodsku kuhinju te kreiranje tjednih menija i pisanje jelovnika. U travnju nastavljamo s master classom o janjetini našeg glavnog chef edukatora Željka Nevena Bremeca, gdje će se usvojiti kreiranje kompletnog menija od janjetine, pripremati atraktivna jela za restorane, proslave, kao i mali zalogaji u street food formatu.Ciklus ovosezonskih treninga za profesionalce završavamo u travnju majstorskom radionicama o desertima s jagodama Tereze Alabande koja nudi polaznicima ulazak u svijet Haute Pâtisserie’, istaknuli su iz ŠKMER-a.

Informacije i prijave možete dobiti na 099 319 89 61, info@skmer.hr ili na poveznici.

Raspored:

06. – 9.3.2023. Street Food akademija trajanje: 24 sata

13. – 16.3.2023. Sushi chef trajanje: 24 sata

20.- 23.3.2023. Mediteranska brodska kuhinja à la carte trajanje: 24 sata

21.- 22.4.2023. Master class: Janjetina trajanje: 16 sati

22.4.2023. Slastičarski master class: Najljepši deserti s jagodama trajanje: 6 sati

Projekt ‘KUHINJA ZNANJA’/Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je sufinancirao i Ured za udruge Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta Kuhinja znanja (UP.02.3.1.03.0137.) iznosi 1.532.220,16 HRK, od čega je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)