Uživajte u ukusnim čokoladnim keksima s niskim udjelom ugljikohidrata napravljenim od eritrita i zobenog brašna. Keksi su bez glutena i bez dodanog šećera i gotovi su u samo 30 minuta, piše Index.
Sastojci
70 g maslaca
250 g tamne čokolade
malo soli
2 jaja
120 g eritrita u prahu
60 g zobenog brašna
1 paketić praška za pecivo
Priprema
Otopite čokoladu zajedno sa maslacem.
Dok se čokolada topi, jaja izmiksajte zajedno sa eritritom.
Kada se smjesa udvostruči, postane pjenasta i svjetlija pa u nju dodajte otopljeni maslac i čokoladu.
Zatim u smjesu dodajte suhe sastojke i sve skupa sjedinite.
Pomoću žlice formirajte male hrpice i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Pecite 10 min u prethodno zagrijanoj pećnici na 180˚ C.
Hlađenjem će se keksi još malo stisnuti.
Komentari (2)
Hi everyone!