Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:27 pm

NAKON 15 DANA BORBE Uginula lavica Kiki. Otkazali su joj svi organi

Piše N.M.

Lavica Kiki uginula je u Zoo vrtu Palić.

"Lavica Kiki više nije s nama Nakon 15 dana borbe, izgubila je svoju životnu bitku, usprkos našim najvećim naporima da je povratimo. Kiki je uginula 6. listopada, oko 21 sat . Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavjesnih ‘vlasnika’, kao što je bio njezin, više neće događati’, naveli su u Zoo vrtu Palić, javlja Mondo.

‘Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provjere uvjeta za držanje i svijesti da moraju imati dozvolu za držanje dobivenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizat će ptice odsječenih krila spriječene tako da pobjegnu, ptice ulijepljenih kljunova da ih nitko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez zraka u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice’, dodaju u Zoo vrtu.

Podsjetimo, čitava Srbija je prethodnog tjedna pratila zdravstveno stanje pronađene lavice i svatko se nadao njenom ozdravljenju, no veterinari od početka nisu bili optimistični.

Oni su prije par dana naveli da je Kika u jednom trenutku sama počela da uzima vodu i hranu, što je isprava bio dobar znak, no njezini organi su otkazivali.

‘Poslije dugotrajnog izgladnjivanja i slabosti, opće stanje je vrlo loše. Sama potreba da se zbog oporavka drži u ograničenom prostoru je jako stresna za lavicu, koja je sada u uzrastu kada treba igru i istražuje okolinu. Ako joj se i bude vraćala snaga, sigurno je da ćemo imati i dalje ovakvih problema, jer je jako teško osigurati neophodno mirovanje. Svi trebamo napokon postati svjesni da se ovakve životinje ne mogu držati kao ljubimci, jer to nije u njihovoj prirodi. Jako je sebično, neodgovorno i bahato smatrati da je nekoliko mjeseci razonode vrijedno ovoliko patnje i stresa koje sada trpi ovo jadno stvorenje. Zato apeliramo na sve građane da ne kupuju egzotične životinje i da prijave svakog tko drži takve vrste i bavi se njihovom trgovinom. Nadamo se da mala lavica može da se vrati s ruba smrti, nakon svog maltretiranja koje je doživjela od strane ‘ljudi’ koji žive među nama’, rekli su prije par dana veterinari, koji su liječili Kiki.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)