Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
3:00 pm

GDINJ Pozdrav ljetu i dobrodošlica svježim maslinovim uljima

Piše N.M.

U subotu, 14. listopada od 15 do 20 sati u kušaonici Seca Eva Marija u Gdinju, održat će se posebna svečanost zatvaranja ljetne sezone područja općine Jelsa, na otoku Hvaru, uz predstavljanje svježih maslinovih ulja. 

Nakon vrlo uspješne ljetne turističke sezone i berbe grožđa, na otoku Hvaru sredinom listopada počinje berba i prerada maslina te proizvodnja maslinova ulja. Turistička zajednica općine Jelsa i kušaonica Eva Marija Seca tom su prigodom odlučile predstaviti najbolje maslinare općine s mladim maslinovim uljima prema ideji Marije Vukelić.

Svečanost dolaska mladog maslinovog ulja počet će kušanjem tek prešanih ulja maslinara Božić, Radojković i Seca Eva Marija, u pitoresknom i autentičnom dijelu otoka Hvara, mjestu Gdinj koji još uvijek živi ‘Dalmacija kakva je nekad bila’. Mlado maslinovo ulje će se usporediti s prošlogodišnjim što će posjetiteljima dati mogućnost raspoznavanja aromatike različitih godišta, uz stručno vođenje maslinara. Kako bi svečanost doista bila posebno iskustvo svih čula, mediteranske zalogaje pripremit će poznate food blogerice Sandra Rončević (O slanom i slatkom) i Tanja Pastuović Klaić (Cookam i guštam) uz ‘domaćeg’ chefa Krstu Barbića, jednog od najboljih hvarskih kuhara iz obiteljskog restorana Davor iz Zavale. 

Pripremljena jela pokazat će raskoš mediteranske kuhinje uz obilje začinskoga bilja obližnjega mirisnoga vrta Fjori Fora, a kapljice božanskog nektara izvornih dalmatinskih sorti (bogdanuša, prč, pošip, plavac mali) ponajboljih hvarskih vinara  s ocjenjivanja 5. Jelsa Summer Wine tasting udruge Hvarski vinari sljubit će se uz hranu, ulja i taktove dua ‘Flora & Piano’ – s pogledom na polje maslina. Na ovaj će način posjetitelji upoznati skrivene dijelova otoka Hvara koji nude autentične doživljaje kroz domaće proizvode lokalnih OPG-ova, maslinara i vinara na idealnom mjestu za uživanje i kontemplaciju – u masliniku. 

Događaj je otvoren za javnost, ali je broj mjesta ograničen. U slučaju kiše, događaj se ne odgađa, nego seli s terase u kušaonicu. Rezervacije su obavezne na mail: evamcurin@gmail.com

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)