Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti fritatu s pancetom i svježom tjesteninom.
Sastojci:
špageti, 200 g
panceta, 50 g
sir ribanac, 200 g (naribani)
jaja, 4 komada
vlasac, 1 žlica (sjeckani)
peršin, 1 žlica (sjeckani)
sušeni origano, 1 žličica
majčina dušica, 1 žličica
mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
češnjak, 1 režanj
maslac, 60 g
Upute:
U vrelu posoljenu vodu stavimo svježu tjesteninu špagete i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme narežemo pancetu na komadiće i stavimo u zagrijanu tavu na malo ulja i maslaca. Pancetu pržimo dok ne postane staklasta.
Dok se panceta prži možemo umutiti jaja. Jaja razbijemo u zdjelu, dodamo začine, bosiljak i majčinu dušicu, malo ljute papričice ili chilija, svježe sjeckani peršin i mljevenu crvenu papriku. Sve sastojke dobro izmiješamo pjenjačom.
Na prženu pancetu dodamo na listiće narezan češnjak. Kad češnjak počne puštati miris u tavu dodamo kuhanu tjesteninu. Kuhanu tjesteninu s pancetom stavimo u lim za pečenje i prelijemo s umućenim jajima. Povrh svega naribamo svježi parmezan i sastojke stavimo u pećnicu zagrijanu na 180°C , 15-tak minuta.
Gotovu fritatu poslužimo i ukrasimo listićem bosiljka.
Komentari (2)
Hi everyone!