Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
5:30 pm

BEČKA KAVANA Austrijski pisac Elias Hirschl dolazi u Split i Trogir

Piše M.K.

U suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Hrvatskim društvom pisaca (HDP), SpLitera poziva sve zainteresirane na književne večeri na kojima gostuje austrijski pisac Elias Hirschl.

Održat će se u četvrtak, 12. 10. 2023. u 18.30 sati u Kazališnoj kavani Split (HNK), Trg Gaje Bulata 1 te u petak, 13. 10. 2023. u 18:30 sati u Gradskoj knjižnici Trogir, Obala bana Berislavića 15.

Bečka kavana ima za cilj približavanje strane književnosti široj publici, kroz razgovore s književnicima i prevoditeljima.

‘U goste nam dolazi austrijski pisac Elias Hirschl s kojim će o njegovom autorskom radu i romanu ‘Zlatni dečko’, razgovarati moderatorica Vilma Benković, uz simultano i konsekutivno prevođenje Stjepanke Pranjković.

Elias HirschlL rođen je 1994. godine u Beču, gdje danas živi kao autor, poetry-slammer i glazbenik. 2020. dobio je nagradu Reinhard-Priessnitz. Neka od njegovih dosad objavljenih djela uključuju romane: ‘Moji prijatelji ubili su Adolfa Hitlera i sve što su mi donijeli je ova glupa majica’ (2016.) i ‘Sto crnih šivaćih mašina’ (2017.).

‘Zlatni dečko’ prva je njegova knjiga u hrvatskom prijevodu Stjepanke Pranjković i izdanju Leykam International.

Upoznajte ovog neobičnog i neobično zanimljivog autora’, poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)