Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
2:57 pm

SPLITSKI UGOSTITELJI U NEVJERICI ‘Zagrebačko udruženje dobilo obavijest o natječaju za podkoncesiju na Zapadnoj obali, mi ne’

Piše A. A.

Iz Udruženja ugostitelja Split izvijestili su kako je jutros u 10.36 sati Udruženje ugostitelja Zagreb zaprimilo službeni e-mail, odnosno obavijest Splitske obale da je objavljen Natječaj za dodjeljivanje podkoncesije ugostiteljskih prostora na Zapadnoj obali. Zamoljeni su da je distribuiraju među svojim članovima. 

Izrazili su čuđenje i žaljenje što i ostale ugostiteljske udruge u Hrvatskoj nisu primile ovu obavijest, a ponajprije – Udruženje ugostitelja Split. 

‘Budući da su ugostitelji od Vukovara, preko Zagreba, Međimurja, Istre, pa do Dubrovnika u stalnoj komunikaciji oko svih zajedničkih pitanja struke, sada već svi znaju za natječaj te da je jedino Zagrebu posebno poslan na znanje. Osim toga, sada znaju i kako tamo zapravo stoje stvari i kakve poslovne uvjete mogu očekivati.

Nije nam jasno je li slanje službenog poziva za javljanje na natječaj zagrebačkim ugostiteljima bio očajnički potez da se cijene još više podignu ili da se lakše nađe neki naivac tko će uistinu i uplatiti ponuđenu (ili veću) cijenu…

Ali nam je savršeno jasno da su uvjeti natječaja nerealni i da ih je sastavljao netko tko ne poznaje uvjete rada na lokaciji, a očito ne poznaje ni načela poslovanja ugostiteljstva’, istaknuli su splitski ugostitelji. 

Napomenuli su i da posluju na slobodnom tržištu te da se na natječaj može javiti bilo tko, odnosno onaj tko ovo smatra dobrom poslovnom prilikom. 

‘Dobronamjerni savjet: prije slanja dokumentacije, raspitajte se o stvarnim uvjetima rada kod kolega koji su postojeći podkoncesionari. Sretno svima’, poručili su. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)