Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:19 am

RECEPT ZA PATAKENJAC Doručak pobjednika

Piše N.M.

Uz patakenjac obavezno ide svježi kruh, za pokupit sav taj šug, kaže Nasja Duplančić, autorica bloga Mama, ja sam gladan. Ona ga priprema ljeti, kad je sezona rajčica i paprika, ali mi smo baš danas poželjeli nešto ovakvo, a tržnice su ionako cijelu godinu pune cherry rajčica, a ni paprike nije teško pronaći, prenosi Večernjak.

Sastojci:

1/2 kg cherry rajčica ili domaće, mesnate rajčice

1/2 paprike

1/2 luka

maslinovo ulje

sol, papar

4 jaja

Priprema:

Cherry rajčice prerežite na četvrtine, papriku na trakice, a luk na listiće. U širu tavu stavite mlaz maslinova ulja pa ubacite luk i papriku da se pirjaju 10-15 minuta na laganoj vatri dok luk ne uvene, a paprika malo omekša. Ubacite rajčice, dodajte sol i papar pa nastavite pirjati dok se rajčice ne raspadnu. Napravite male jamice pa u njih ubacite jaja kako se bjelanjak ne bi razlio po umaku. Poklopite i pecite još desetak minuta. Posolite, posipajte peršinom ili bosiljkom po želji. Servirajte uz svježi kruh.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)