Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:37 pm

GAST EDUKACIJA: Doznajte kako (p)ostati održivi Dalmatia Green iznajmljivač

Piše P. I.

‘Kako (p)ostati održivi Dalmatia Green iznajmljivač?’ naziv je edukacije koju, 8. ožujka 2023. godine s početkom u 11.00 sati, na sajmu GAST 2023 (Športski centar Gripe, Split), suorganiziraju udruga Sunce i Hrvatska gospodarska komora. Edukacija je namijenjena svim iznajmljivačima koji svoju turističku ponudu žele istaknuti u moru turističkih objekata i pružiti jedinstven boravak gostima u skladu s prirodom i lokalnom zajednicom i žele naučiti kako opremiti svoje turističke objekte na dugoročno održiv i okolišno odgovoran način.

Danas se svijet pa tako i turizam sve više fokusira na održivost. Udruga Sunce razvila je Dalmatia Green certifikacijski sustav za privatne turističke smještajne objekte. Certifikat se dodjeljuje onima koji ispunjavaju kriterije održivosti u svom poslovanju i tako promiče održivi turizam u Dalmaciji i šire.

Svjetske platforme za rezervaciju smještaja naglašavaju održive objekte kao poželjnije opcije, a digitalni nomadi biraju upravo takva mjesta kada rade izvan svojih prebivališta. Kako bi privukli ovakve goste, iznajmljivači moraju pružiti održivi turistički doživljaj, a ova edukacija im u tome može pomoći.

Dalmatia Green prepoznat je od strane Ministarstva turizma i sporta i Splitsko-dalmatinske županije, a ovu edukaciju održava u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Split, Turističkom zajednicom grada Splita i Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije.

Kao Dalmatia Green članovi, iznajmljivači će dobiti savjete, smjernice i prijedloge za održivo poslovanje u turizmu, kao i popuste kod njihovih poslovnih partnera.

Iz udruge Sunce poručuju kako ulaganjem u ‘zelenu’ gradnju, organiziranjem odvojenog prikupljanja otpada i kompostiranjem biootpada, korištenjem solarnih panela, energetski učinkovitih žarulja, uređaja za regulaciju klime i štednju vode te primjenom drugih održivih načina poslovanja, zajedno stvaramo održivu turističku zajednicu i budućnost turizma.

Pozivaju iznajmljivače da se pridruže edukaciji i otkriju kako uz Dalmatia Green certifikat njihovo poslovanje može postati dugoročno održivo i ekonomski isplativo, a uz to će i privući više gostiju. Istodobno, imat će priliku postaviti sva pitanja koja ih zanimaju i saznati kako dobiti Dalmatia Green certifikat po ekskluzivnoj promotivnoj cijeni.

Svim posjetiteljima konferencije omogućen je besplatan ulaz na sajam uz prethodnu registraciju na linku: https://www.gastfair.com/registriracija-za-poslovne-ulaznice/.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)