Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:10 pm

RECEPT Tjestenina u umaku od bundeve

Piše M.K.

Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s bundevom i kravljim sirom, pišu Fini recepti.

Sastojci:

bundeva, 300 g

tjestenina, 350 g (farfalle)

maslac, 30 g

ružmarin, 1 grančica

luk, 1 glavica

svježi kravlji sir, 100 g

češnjak, 1 režanj

bijelo vino, 100 ml suhog

slanina, 150 g

Upute:

Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo.

U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.

Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta.

Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari.

Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak.

Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)