Tjestenina je izuzetno zahvalna namirnica jer se može koristiti u nebrojeno mnogo kombinacija, poput ove u kojoj se, na divan način, sljubljuje s bundevom i kravljim sirom, pišu Fini recepti.
Sastojci:
bundeva, 300 g
tjestenina, 350 g (farfalle)
maslac, 30 g
ružmarin, 1 grančica
luk, 1 glavica
svježi kravlji sir, 100 g
češnjak, 1 režanj
bijelo vino, 100 ml suhog
slanina, 150 g
Upute:
Slaninu narežemo na kockice, bundevi skinemo koru, očistimo srednji dio s košticama, narežemo ju na kocke, a listiće ružmarina i luk nasjeckamo.
U ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo sjeckani luk, kockice slanine, protisnemo češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na laganoj vatri.
Nakon 2-3 minute dodamo sjeckani ružmarin i čim zamiriše dodamo kocke bundeve, promiješamo i pržimo još 7-8 minuta.
Potom ulijemo bijelo vino i kuhamo na srednje jakoj vatri dok vino napola ne ispari.
Nakon 10-ak minuta kuhanja bundeve, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju, a tavu s bundevom maknemo s vatre, sastojke premjestimo u sjekač, dodamo kravlji sir i izradimo jednoličan umak.
Kuhanu tjesteninu ocijedimo i stavimo u očišćenu i ugrijanu tavu, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo umak od bundeve, i miješajući pričekamo da se sastojci ugriju i prožmu.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
Komentari (2)
Hi everyone!