Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:30 am

UŽAS U MEKSIKU Četvero Amerikanaca otputovalo na estetsku operaciju, dvoje ih ubijeno

Piše M.K.

Dvoje od četvero Amerikanaca koje su u petak oteli naoružani napadači netom nakon što su se odvezli u sjeveroistočni Meksiko pronađeni su mrtvi, rekli su američki i meksički dužnosnici u utorak, u mračnom podsjetniku na bezakonje koje hara dijelovima pograničnog područja.

Preživjele i dva tijela otkrile su meksičke sigurnosne snage u utorak ujutro u drvenoj kolibi jugoistočno od pograničnog grada Matamorosa, rekao je Americo Villarreal, guverner Tamaulipasa, u koji je četvorka prešla iz Teksasa.

Vlasti još uvijek istražuju kako su dvojica Amerikanaca umrla, a jedan je meksički dužnosnik rekao da je najvjerojatnije objašnjenje za otmicu skupine bio pogrešan identitet, piše Reuters.

Jedan od dvojice preživjelih Amerikanaca zadobio je prostrijelnu ranu na nozi koja nije opasna po život, dok druga, žena, nije ozlijeđena, rekao je Villarreal na konferenciji za novinare.

Meksikanka, 33, također je umrla tijekom otmice, očito od zalutalog metka, rekao je.

Prije nego što su pronađeni, bili su premješteni na niz lokacija u tom području, uključujući lokalnu kliniku u pokušaju da se policija skrene s traga, rekao je Villarreal.

‘Jako nam je žao što se ovo dogodilo u našoj zemlji i šaljemo sućut obiteljima žrtava, njihovim prijateljima, narodu Sjedinjenih Država’, rekao je predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador na ranijoj konferenciji za novinare.

Meksički dužnosnici u utorak ujutro predali su preživjele američkim dužnosnicima na granici, a dva su tijela trebala uslijediti u sljedećih nekoliko sati, rekao je Villarreal. Američki State Department potvrdio je da su se dva Amerikanca vratila u Sjedinjene Države.

Meksički dužnosnici obećali su da će surađivati ​​sa SAD-om na pronalaženju počinitelja, ali incident je bacio pozornost na nasilje bandi u Meksiku i izazvao ljutite reakcije nekih američkih zakonodavaca koji su kritizirali meksičke napore u borbi protiv kriminala.

Četvero Amerikanca bilo je u bijelom kombiju kada su u petak ušli u Matamoros. Naoružani napadači zapucali su na njih ubrzo nakon toga, a zatim ih natjerali u drugo vozilo, rekli su dužnosnici.

Video koji je kružio društvenim mrežama, navodno o otmici, prikazuje ženu koju prema bijelom kamionetu prati skupina muškaraca s pancirima i oružjem. Bila je prisiljena ući straga prije nego što su muškarci uvukli dvije beživotne figure.

Vlasti rade na mjestu događaja gdje su dvojica od četvero Amerikanca koje su oteli naoružani napadači pronađeni mrtvi, u Matamorosu.

Dužnosnici Tamaulipasa kažu da su vjerojatno putovali u Meksiko na estetsku operaciju.

Meksički predsjednik Lopez Obrador obećao je privesti ubojice pravdi.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)