Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
10:20 pm

RECEPT Piletina u bešamel umaku

Piše N.M.

Fini recepti otkrivaju kako pripremiti ukusnu piletinu u jednom od osnovnih umaka francuske kuhinje.

Sastojci:

pileća prsa (bez kostiju i kože), 600 g

maslinovo ulje, 2 žlice

crni papar, 1/2 žličice

sol, 1/2 žličice

Umak

brašno, 2 žlice

maslac, 2 žlice

mlijeko, 2 šalice

sir ribanac, 100 g

sol, 1 žličica

crni papar, 1/2 žličice

Priprema piletine

Narežite pileća prsa na kockice te ih začinite crnim paprom i soli.

Zagrijte maslinovo ulje na tavi i ispecite piletinu na jačoj vatri. Ostavite na mjestu gdje neće gubiti toplinu.

Umak

Otopite maslac u loncu, dodajte mu i brašno neprestano miješajući.

U smjesu polagano dodavajte i hladno mlijeko te nastavite jako miješati kako se ne bi stvorile grudice.

Dodajte crni papar i sol te nastavite mutiti dok ne dobijete gladak i gust umak.

Gotovim bešamel umakom prelijte piletinu, dodajte sir te pecite 25 minuta na 200°C. Možete ukrasiti ako želite te poslužiti vruće.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)