Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Nekretnine
3:15 pm

Vlasnik agencije za nekretnine: Sad je pravi trenutak za kupnju nekretnine

Piše N.M.

Vlasnik agencije za nekretnine Branko Papeš gostovao je u N1 Studiju uživo te je komentirao cijene nekretnina u Hrvatskoj.

‘U protekloj godini, 36 posto kupoprodaje nekretnina je realizirano od strane stranih državljana. Kad podijelimo Hrvatsku na atraktivnu – morsku i Jadran i onu manje atrakvnu – Slavoniju i ostatak možemo reći da s pravom postoji bojazan da su nekretnine sve teže dostupnije lokalnom stanovništvu. Na pojedinim lokacijama preko 50, 60, pa i 80, 90 posto kupci su stranci’, rekao je vlasnik agencije za nekretnine Branko Papeš.

Isto tako, kaže: ‘Kad uspoređujemo vrijeme prije korone i danas, tržište dijaspore iz Jugoslavije je eksplodiralo. Strani državljani, preko 50, 60 posto njih su uglavnom naši ljudi. Prvi razlog zašto stranci kupuju nekretnine kod nas, čega mi često nismo svjesni, je sigurnost. Ovdje mogu slobodno prošetati i u pola noći. Broj dva je kvaliteta života, na Mediteranu se ipak najkvalitetnije živi. Broj 3 su prirodne ljepote, broj 4 je dostupnopst. Mi smo destinacija koja je njima lako dostupna i peti razlog je taj što smo i dalje jeftina lokacija’, rekao je.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)