Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:46 am

Lineker udaljen s BBC-a zbog političkog komentara

Piše A.T.

Legendarni bivši engleski nogometaš i TV komentaror Gary Lineker je udaljen s BBC-a te do daljnjega neće više uređivati emisiju ‘Match of the day’ koju je vodio više od 20 godina.

Razlog Linekerovog udaljavanja s britanske državne televizijske kuće je političke prirode. Naime, Lineker se nikada nije ustručavao komentirati politička zbivanja na društvenim mrežama. Tako je nedavno na twitteru plan ministrice Suelle Braveman da zabrani davanje azila ljudima koji ilegalno pokušaju ući u Ujedinjeno Kraljevstvo nazvao ‘nevjerojatno okrutnim’ i usporedio s zakonima u nacističkoj Njemačkoj 30-ih godina. Braveman se potužila BBC-u na Linekerovu objavu na twitteru, pa su iz BBC-a objavili priopćenje u kojem navode kako će sa svojim vrlo popularnim voditeljem i zaštitnim licem sportskog programa obaviti ‘iskren razgovor’ te ga udaljiti iz emisije dok se ne ‘postigne dogovor i jasna pozicija oko njegovog korištenja društvenih medija’.

– Nikad u životu nisam zadobio ovoliko ljubavi i podrške kao sada (osim možda nakon što sam postizao golove na svjetskim prvenstvima). Hvala Vam svima – objavio je Lineker na twitteru nakon pritužbe ministrice. 

Stalni gosti emisije, također legendarni bivši nogometaši Alan Shearer i Ian Wright, su se solidarizirali s Linekerom, te su otkazali gostovanje u emisiji. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)