Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
2:01 pm

Erumpirao vulkan koji je ubio 350 ljudi: Ogromna rijeka lave nosi sve pred sobom

Piše P. I.

Indonezijski vulkan Merapi u Yogyakarti je erumpirao u subotu oko podneva po lokalnom vremenu. Vrući oblak koji je izbacio ide do sedam kilometara, potvrdili su iz državne agencije za katastrofe.

Riječ je o jednom od najaktivnijih vulkana u Indoneziji visokom gotovo 3000 metara. Rijeka lave dugačka je kilometar i pol.

Za sada nitko nije evakuiran, ali su vlasti svim stanovnicima naredile da prestanu sa svim aktivnostima u radijusu od tri do sedam kilometara od krater, prenosi Dnevnik.hr.

‘Ovo je promatrano samo kao jednokratan događaj, bilo je pet do šest lavina. Ako se pokrivenost nastavi povećavati i udaljenost bude veća od sedam kilometara, vjerojatno će se stanovnicima preporučiti evakuacija’, rekli su iz nadzorne postaje Yulianto.

Posljednja velika katastrofa erupcije Merapi vulkana je 2010. godine rezultirala je s preko 350 mrtvih.

Mount Merapi erupted on the island of Java in Indonesia. The lava flow has already reached a length of 1.5 km. pic.twitter.com/QhmbENxjVI

— Таино (@Omani1love) March 11, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)