Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:19 pm

FOTOGALERIJA Akcija ‘Turist u svom gradu’ privukla brojne Sinjane

Piše N.M.

Turistička zajednica grada Sinja u suradnji s Udrugom turističkih vodiča grada Sinja – Osinium, Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, Muzejom Cetinske krajine – Sinj i Muzejom Sinjske alke u subotu je, po jedanaesti putn organizirala je edukativnu akciju ‘Turist u svom gradu’.

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao važnog čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu.

‘Ovom prigodom, uz stručno vodstvo našeg turističkog vodiča Ivana Vulete, saznali smo nešto više o viteškoj igri Alki, Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, palači i vili Tripalo, crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske kao i brojnim drugim znamenitostima grada. Kroz impresivne postave Muzeja Cetinske krajine Sinj, u kojem se pored stalnog postava nalazi i gostujuća izložba ‘Afrika’ Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu (BIH), provela ih je ravnateljica Daria Domazet, a u Muzeju Sinjske alke domaćin je bio Boris Filipović – Grčić. Za sve sudionike ove edukativne akcije organiziran je mali kviz znanja, uz prigodne nagrade.

Hvala svima na sudjelovanju u ovoj akciji, Edi i Mirni Crljen na izvrsnim sinjskim specijalitetima, kao i našem Roku Pavlinušiću na vrhunskim fotografijama.

Vidimo se i sljedeće godine na 12. Turist u svom gradu’, poručuju iz sinjske Turističke zajednice.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)