Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:50 pm

SPREMA SE ZA POTHVAT Dina Levačić obavila razgovor s organizatorom s Novog Zelanda

Piše M.K.

Dina Levačić planira preplivati Cookov prolaz na Novom Zelandu. 

Do sada je preplivala prolaz Catalina u Kaliforniji, kanal La Manche u Europi, prolaz Molokaʻi na Havajima, Tsugaru u Japanu, Gibraltarska vrata i Sjeverni kanal.

‘Razgovor s organizatorom obavljen, slijedi čekanje. Najvažnije je da dobijem priliku uopće zaplivati.

Cookov prolaz se nalazi između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda. U najužem dijelu širok je 23 km. Na oba otoka su stjenovite litice, a između hladno (14ºC-17ºC) i uzburkano more, koje ponire do dubine od 3000m.

Jedan od izazova ovog preplivavanja je izrazito promjenjivo vrijeme (vjetar), zbog kojeg se do zadnjeg trenutka ne može potvditi start preplivavanja. Često se dogodi da se ispliva i 40km ili da se mora odustati zbog vremenskih prilika 2-3km od cilja.

Za razliku od mnogih kanala diljem svijeta, ‘tide’ (idealna plima za plivanje) vrlo je kratka, samo 5 dana. To je vrijeme u kojem se trebaju uskladiti struje i vremenski uvjeti’, napisala je na Facebooku.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)