Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:40 pm

RECEPT Kuglof s crnim vinom

Piše M.K.

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj ‘gugelhopf’, u SAD-u ‘bundt cake’, kod nas ‘kuglof’, a pisani recept se prvi put pojavljuje u američkoj kuharici iz 1901.god. Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti kuglof s crnim vinom.

Sastojci:

maslac, 250 g

šećer, 250 g

glatko brašno, 250 g

jaja, 4

crno vino, 300 ml

cimet, 1 žličica u prahu

kakao, 3 žličice u prahu

čokolada za kuhanje, 100 g tamne, naribane

prašak za pecivo, 1 vrećica

vanilin šećer, 1 vrećica

šećer u prahu, 80 g

Upute:

Maslac rastopimo, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih.

Zatim rastopljenim maslacem premažemo stjenku kalupa za kuglof i posipamo brašnom da se kolač ne zalijepi.

Preostali maslac dodamo u zdjelu s umućenim jajima, ulijemo 200 ml crnog vina, dodamo šećer i stalno miješajući, postupno dodajemo brašno, pazeći da ne ostanu grudice.

Potom dodamo naribanu čokoladu, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet u prahu, kakao u prahu i sve zajedno dobro izmiješamo.

Dobivenu smjesu prelijemo u kalup i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-40 minuta.

Gotov kolač izvadimo iz kalupa na tanjur za posluživanje, a u zdjelicu sa šećerom u prahu ulijemo preostalo crno vino i pjenjačom dobro izmiješamo sastojke.

Dobivenom glazurom premažemo kolač, pričekamo da se potpuno ohladi, a potom ga poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)