Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
7:20 pm

Državno prvenstvo gluhih u pikadu u Omišu prvi put u organizacije Sportske udruge gluhih SDŽ

Piše M.K.

U organizaciji Sportske udruge gluhih Splitsko dalmatinske županije sa sjedištem u Splitu, koju vodi predsjednica, vrhunska sportašica Melani Turković je održano Državno prvenstvo gluhih u pikadu (muški i žene) prvi put u domaćinstvu grada Omiša, velikoj gradskoj dvorani Ribnjak.

Natjecanje je bilo održano dana 11. 3. 2023.g. na rasporedu iz Kalenadra sportskih natjecanja gluhih Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Po prijavama su sudjelovali gluhi sportaši i sportašice iz cijele Hrvatske, njih 70-ak, u kategoriji ekipno žene i muški – 7 ekipa muški i 7 ekipa žene, pojedinačno muški i žene – 10 osoba.

Po završetku natjecanja su podijeljene medalje i pehari za osvojena prva tri mjesta.

U kategoriji ekipno žene prvo mjesto je osvojio Sportsko društvo gluhih Marjan iz Splita dok je drugo mjesto osvojila Pikado klub gluhih ‘Sluh’ iz Siska. Treće mjesto je osvojila Sportska udruga gluhih SDŽ iz Splita, a u ženskoj ekipi sudjelovala najmlađa članica ekipe s oštećenim sluhom Laura Pervan (11godina).

U kategoriji ekipno muški prvo mjesto je osvojio Pikado klub gluhih Polet iz Varaždina dok je drugo mjesto osvojila PKG iz Nove Gradiške. Treće mjesto je osvojio Sportsko društvo gluhih Marjan iz Splita.

U kategoriji pojedinačno žene je prvo mjesto osvojila Anita Radić iz Splita, drugo mjesto je osvojila Monika Šimunović iz Nove Gradiške, treće mjesto Klementina Svetec iz Nove Gradiške.

U kategoriji pojedinačno muški je prvo mjesto osvojio Robert Šinko iz Varaždina, drugo mjesto je osvojio Ivan Miletić iz Splita, treće mjesto Mate Bekavac iz Nove Gradiške.

‘Ovim samostalnim organizacijom sportskog natjecanja gluhih pokazujemo da imamo svoj sport, sport gluhih koji je samostalan uz parasport i sport čujučih. Sport gluhih je pečatiran u Zakonu o športu od 2006.g. Mi gluhi postojimo, tihi smo ali postojimo.

Pozivamo roditelje djece sa oštećenim sluhom da se priključe skupa sa djecom, mlade sa oštećenim sluhom da pokažemo da nisu sami, da se možemo skupa samostalno napredovati u sportu i životu’, poručili su iz Udruge.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)