Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
9:40 am

STRAVA U NJEMAČKOJ Kolegice iz razreda 12-godišnjakinju ubile iz osvete

Piše M.K.

Djevojčice koje su ubile 12-godišnju Luise iz Freudenberga, u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, s njome su išle u isti razred. Policija je priopćila kako su 12-godišnjakinja i 13-godišnjakinja priznale zločin, piše Fenix Magazin.

Maloljetnice su najprije ispitane, a iskazi im se nisu podudarali. Ubrzo su priznale zločin. Luise je izbodena nožem, iskrvarila je, a tijelo joj je pronađeno u nedjelju, 12. ožujka, u blizini željezničkog tunela u njemačkoj Saveznoj zemlji Falačko-Porajnje, na samoj granici sa Sjevernom Rajnom-Vestfalijom.

Prethodno su djevojčicu tražili od subote u poslijepodnevnim satima nakon što je otišla od prijateljice kući, ali kući nikad nije došla.

Kolegice iz razreda su 12-godišnjakinju navodno ubile iz osvete. No, koji je točno razlog bio, i zbog čega su se osvećivale, glavni javni tužitelj Mario Mannweiler nije želio govoriti.

Tijelo djevojčice je poslano na obdukciju na Odjel forenzičke medicine Sveučilišne bolnice u Mainzu. a rezultati su otkrili Luisein uzrok smrti.

‘Prema rezultatu obdukcije djevojčica je preminula zbog ‘brojnih rana, odnosno uboda nožem’ i kasnijeg značajnog gubitka krvi’, rekao je glasnogovornik policije na konferenciji za novinare.

O koliko je uboda riječ i jesu li oba djeteta počinila zločin ili samo jedno, policija nije odgovorila. Izvjesno je, međutim, da se mjesto gdje je pronađena u šumovitom predjelu nekoliko kilometara od roditeljske kuće navodi i kao mjesto zločina.

Istražitelji u šoku

Zbog maloljetnosti djevojčica policija otkriva vrlo malo detalja o ubojstvu 12-godišnjakinje. No, od početka ne kriju koliko ih je ovaj slučaj pogodio.

‘Nakon više od 40 godina u službi policije ovaj me slučaj ostavlja bez teksta, tužan sam i šokiran. Trenutno ne tragamo za drugim osumnjičenicima. Još uvijek tražimo dodatne dokaze na tom području’, rekao je Jürgen Süs, potpredsjednik policijske uprave u Koblenzu.

Zbog toga je na terenu i dalje pojačana prisutnost policije.

Dvije djevojčice su sada, kako je priopćila policija, pod nadzorom i na ‘zaštićenom mjestu’. Budući da su još mlađe od 14 godina, te između ostalog, i po članku 19. Kaznenog zakona, neće kazneno odgovarati.

‘Ali to ne znači da im se ništa neće dogoditi, odnosno da će to ubojstvo proći nekažnjeno’, naglasio je Mannweiler.

Slučaj je sada ‘stavljen u ruke vlasti za mlade’.

Podsjetimo, u subotu, 11. ožujka, roditelji su prijavili nestanak 12-godišnje Luise iz Freudenberga u okrugu Siegen u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Nije se vratila kući nakon posjete prijateljici. Nakon što je u nedjelju ujutro (12. ožujka) pronađeno žensko tijelo, objavljeno je da se radi o nestaloj djevojčici.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)