Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:49 pm

Europska liga: Arsenal eliminiran od Sportinga

Piše A.T.

Odigrane su uzvratne utakmice osmine finala Europske lige.

Manchester United je u gostima svladao Betis 1:0 i s ukupnih 5:1 prošao dalje. Jedini pogodak na susretu je zabio Marcus Rashford u 56. minuti.

Fenerbahče je na Sukru Saracoglu stadionu svladao Sevillu 1:0, ali mu to nije bilo dovoljno, te su gosti s ukupnih 2:1 prošli dalje. Jedini pogodak za Fenerbahče je zabio Enner Valencia u 44. minuti. Ivan Rakitić je igrao za goste do 83. minute.

Feyenoord je na svom stadionu razbio Šahtar 7:1 i s ukupnih 8:2 prošao dalje. Gimenez je u devetoj pogodio za vodstvo Feyenoorda. Domaći su vodstvo povećali golovima Orkuna Kokcua u 24. i 38.minuti, a dva pogotka je zabio i Oussama Idrissi u 49. i 60. minuti. Alireza Jahanbakhsh je u 64. minuti zabio šesti gol, a zadnji pogodak je za domaće zabio Danilo u 67. minuti. Počasni pogodak je za goste zabio Kevin Kelsy u 87. minuti.

Juventus je u gostima pobijedio Freiburg 2:0 i s ukupnih 3:0 prošao dalje. ‘Stara dama’ je povela u 45. minuti preko Dušana Vlahovića iz penala, a krivac Manuel Gulde je dobio drugi žuti karton, te je domaćin ostao s igračem manje. Konačni rezultat je postavio Federico Chiesa u petoj minuti sudačke nadoknade.

Roma je odigrala na gostovanju kod Real Sociedada bez golova, te je s ukupnih 2:0 prošla dalje.

Bayer Leverkusen je slavio na gostovanju kod Ferencvaroša 2:0, i s ukupnih 4:0 prošao dalje. Gosti su poveli već u trećoj minuti preko Mousse Diabyja, a konačni rezultat je postavio Amine Adli u 82. minuti.

Arsenal je odigrao s Sportingom 1:1. Granit Xhaka je u 19. minuti doveo ‘topnike’ u vodstvo, a Pedro Goncalves je u 62. minuti izjednačio rezultat. Kako je i prva utakmica završila neodlučeno, otišlo se u produžetke u kojima nije bilo golova, a u udarcima s bijele točke je Sporting slavio 5:3.

Union Berlin je na gostovanju kod Royal Union SG-a poražen 3:0, te je s ukupnih 6:3 eliminiran iz natjecanja.

Domaćin je poveo u 18. minuti, kada je pogrešku gostujuće obrane iskoristio Teddy Teuma. Drugi pogodak je zabio Jean Lazare Amani u 63. minuti. Gosti su praktički ostali bez šanse u 80. minuti, jer je drugi žuti karton dobio Janik Haberer. Konačni rezultat je postavio Loic Lapoussin u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Bivši igrač Hajduka Josip Juranović je igrao za Union Berlin do 74. minute.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)