Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport
11:06 am

ZLATKO DALIĆ: Podržavam Marka u njegovoj odluci i želim mu svu sreću u karijeri!

Piše D. F.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izabranici Zlatka Dalića 12. listopada u Osijeku na Opus Areni dočekuju Tursku, a tri dana kasnije gostuju u Walesu. Hrvatski izbornik već je prema običaju prvi dan reprezentativnog okupljanja održao press konferenciju, a jedna od tema bila je i oproštaj Marka Livaje od reprezentacije. 

Ivanušec je definitivno otpao, Kramarić i Petković su u problemima, vidjet ćemo danas kakva je situacija. Nadam se da ćemo nekoga od njih moći koristiti za Wales. Šutalo i Juranović ovog vikenda nisu bili u sastavima svojih momčadi. Imaju manjih problema. Perišiću želim da se što prije oporavi, on će nam puno nedostajati. Naš cilj ostaje isti, osvojiti što više bodova i približiti se Europskom prvenstvu – rekao je Dalić, a zatim se dotakao Livajinog oproštaja od reprezentativnog dresa.

– Meni je žao da je Marko donio takvu odluku. Mogao je još puno dati. Hvala mu na svemu što je dao za reprezentaciju, pogotovo u Kataru, dvije godine lijepe suradnje. Poštujem svaku odluku igrača, podržavam Marka u tome i želim mu svu sreću u karijeri.

Jeste li razgovarali s njim?

– To je sve što bih rekao o tome. Imate priopćenja, naša, njegova, mislim da je to dovoljno.  Fokus je na igračima za Tursku i Wales. Ne trošim energiju na one kojih nema.

Turska je promijenila izbornika, preuzeo ih je Vincenzo Montella, jeste li ih skautirali?

– Igramo dominantno, dobro. Ta utakmica je ključ kvalifikacija. Ako Bog da ta tri boda će nas približiti Euru. U Turskoj smo pobijedili 2:0, ali bila je teška utakmica. Bit će i ova u koju idu s novim izbornikom. Nismo se puno bavili s njima, to ćemo u ova dva dana – zaključio je Dalić. 

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)