Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
11:28 pm

Europsko prvenstvo u karateu i jaki Judo Grand Slam iz Tbilisija ovaj tjedan uživo na SPTV-u

Piše A. A.

Od srijede, 22. ožujka, do nedjelje, 26. ožujka, u španjolskoj Guadalajari održat će se 58. izdanje prvenstva Starog kontinenta za seniore te Europsko prvenstvo u parakarateu. Nastupit će 548 europskih sportaša iz 48 zemalja, a hrvatske će boje braniti 26 karatista i 4 parakaratista.   

Na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u turskom Gaziantepu hrvatski karatisti i parakaratisti osvojili su pet medalja (tri zlata, srebro i broncu). Svi osvajači medalja natjecat će i u Guadalajari. 

Naslove prvaka Europe branit će Daniela Topić u parakarateu, Anđelo Kvesić u teškoj kategoriji (+84) i Hrvatska ženska reprezentacija u borbama koja će natjecati u identičnom sastavu kao i na lanjskom Europskom prvenstvu (Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović i Lucija Lesjak). Enes Garibović branit će srebro u kategoriji -84 kilograma, a Jelena Pehar broncu u kategoriji -50 kilograma.

Nadomak medalji lani bili su Lucija Lesjak (+68), Boran Berak (-67), Hrvatska muška kata reprezentacija u sastavu Luka Koščević, Nikola Solomun, Emannuele Moreno Pinter i Toma Goatti Matijević u parakarateu osvojivši peta mjesta.   

U subotu i nedjelju na rasporedu su natjecanja za brončane medalje te finalni turniri. Izravne prijenose tih dvoboja moći ćete gledati na Sportskoj televiziji ili na www.sptv.hr. 

Već od petka (pa do nedjelje) također na Sportskoj televiziji i www.sptv.hr moći ćete pratiti izravni prijenos jakog Judo Grand Slama iz Olimpijske palače u gruzijskom Tbilisiju. Od naših će predstavnika sudjelovati Zlatko i Marko Kumrić, Iva Oberan, Petrunjela Pavić, Ivana Maranić i Tina Radić.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)