Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
6:09 pm

ODBIJENI PRIGOVORI Počinje suđenje Miloradu Dodiku

Piše A. A.

Sud BiH odbio je sve prigovore odvjetnika Milorada Dodika na potvrđenu optužnicu Tužiteljstva BiH, doznaje Dnevni avaz

Tužiteljstvo je, naime, optužilo Dodika i Miloša Lukića, v.d direktora Službenog glasnika RS, za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika u BiH Christiana SchmidtaNo Dodikovi odvjetnici tvrdili su da kazneno djelo za koje je optužen ne postoji jer je ‘Schmidt nelegalan’.

Odbijanjem svih prigovora sada počinje sudski proces. Prvo će biti zakazano izjašnjenje o krivnji, zatim glavni pretres koji će voditi sudac pojedinac.

Ranije su dva puta odbijeni zahtjevi Dodikove odbrane za izuzećem sutkinje Jasmine Dedović-Ćosić koja je optužnicu potvrdila i sada odbila prigovore.

Budući da je za ovo kazneno djelo propisana kazna zatvora manja od pet godina, Dodiku će suditi sudac pojedinac. No tko će on biti, izabrat će se nasumično – točnije, bira ga sustav za automatsko upravljanje predmetima na sudovima.

Podsjetimo, visoki predstavnik Schmidt poništio je zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika i neprimjenjivanjem odluka Ustavnog suda BiH. Dodik je potpisao ukaz o stupanju na snagu spornih zakona, a Miloš Lukić ih je objavio u Službenom glasniku RS-a.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)