Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
6:50 pm

BOKS Splićanin Marin Jelačić prvi izborio četvrtfinale na EUBC kupu u Budvi

Piše M.K.

Mladi hrvatski reprezentativac do 63,5 kg Marin Jelačić (22, Pauk Split) pobjednički je startao na velikom EUBC kupu u Budvi i plasirao se među najboljih osam u poluvelter kategoriji – u četvrtfinalnu borbu za odličje!

Splićanin Marin jednoglasnom je odlukom s uvjerljivih 5:0 pobijedio Cipranina Alexandrosa Christodoulua.

Jelačić je nedostižnu bodovnu prednost protiv Cipranina ostvario već nakon dvije runde – prvu je dobio sa 5:0, a drugu sa 4:1.

Dominirao je razigranim, tehničkim boksom s distance, odlično se kretao, puštao Cipranina da srlja u napade i dočekivao ga brzim kombinacijama udaraca za čiste pogotke i bodove, piše Hrvatski boksački savez.

U trećoj rundi s osiguranom pobjedom znalački je održavao prednost i uspio se štedjeti za nastavak natjecanja i novi teški meč za dva dana.

Marin Jelačić pobjedom i plasmanom u četvrtfinale zaradio je na EUBC kupu već 1000 dolara. Polufinalisti na novom elitnom EUBC-ovom natjecanju osvojit će po 5000 dolara, finalisti 10.000 $, a pobjednicima u svakoj od 13 težinskih kategorija pripada 15.000 dolara.

U Budvi nastupa 156 vrhunskih boksača iz 30 zemalja, a među njima su brojni svjetski i olimpijski prvaci i osvajači medalja.

U borbi za odličje u srijedu, 11. listopada 2023. Marin Jelačić borit će se protiv Izraelca Ahmada Shtiwija koji je u prvom meču svladao Slovaka Miroslava Hercega.

Trenerima koji ga vode u Budvi su izbornik U-22 Danijel Vekić i Mario Preskar.

U utorak, 10. listopada 2023. boksat će dvojica naših reprezentativaca – Petar Leskur do 80 kg protiv najboljeg domaćeg boksača, Crnogorca Petra Marčića te naš prvak u superteškoj kategoriji Marko Milun protiv Francuza Djamila AbouduaMoindzea.

U prvim mečevima na EUBC kupu u Budvi oprostili su se mladi Zadranin Petar Krešimir Knežević (Sv. Krševan Zadar) i Nikola Horvat (Leonardo Zagreb).

Knežević je u kategoriji do 71 kg nesretno ispao od Mađara Some Mestera zbog ozljede arkade i posjekotine nosa minutu i pol prije kraja, kad je imao uvjerljivo vodstvo, dvije dobivene runde i osiguranu bodovnu pobjedu.

Nikola Horvat (57 kg, Leonardo) jednoglasnom odlukom izgubio je od Moldavca Danila Ocomana koji je imao bodovno riješen meč nakon prve dvije runde, a Horvat je na svoju stranu sa 3:2 dobio treću rundu.

Uz Jelačića koji je prvi izborio pobjedu i četvrtfinale, borit će se još Petar Leskur i Marko Milun (10. X) te Gabriel Debanić (75 kg, Leona Zagreb) koji se izravno plasirao u četvrtfinale i borit će se 11. listopada (u četvrtak kad i Jelačić) za proboj u polufinale protiv Azerbajdžanca Mirsharifa Kazimzadea.

Hrvatske boksače u Budvi vodi izbornik reprezentacije U-22 Danijel Vekić uz trenere Leonarda Pijetraja i Marija Preskara.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)