Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:53 am

Recept za originalnu irsku kavu

Piše A. A.

Irski viski, mirisna kava i tučeno vrhnje čine kultni koktel koji je nastao ranih 1940-ih godina. Irish coffee ne iziskuje kompliciranu pripremu, a rezultat je kremasto piće koje će dići razinu energije, idealno za druženje u prohladnim večerima. 

Najbolji je odabir kava koja ima niže kiseline, a da biste je skuhali poslužit će aparat za kavu, French Press ili kafetijera. O kvaliteti kave i viskija koji koristite ovisit će i okus koktela; tvorac koktela chef Joe Sheridan rekao je kako mora biti jaka kao prijateljska ruka i slatka kao jezik lopova, piše Punkufer

Sastojci:

– 2 žličice smeđeg šećera

– 120 ml jake kuhane kave

– 45 ml irskog viskija

– 30 ml tučenog vrhnja.

Priprema:

Zagrijte čašu za irsku kavu. To možete napraviti tako da u nju ulijete vruću vodu dok pripremate ostale sastojke ili je zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 10 sekundi.

Na dno zagrijane čaše stavite šećer. Ulijte vruću kavu i viski pa miješajte dok se šećer ne rastopi.

Pažljivo dodajte tučeno vrhnje – kako bi bilo urednije možete se poslužiti žlicom: polako prelijte tučeno vrhnje u kavu preko stražnje strane žlice tako da klizne na vrh pića.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)