Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
9:45 am

DUŠAN TADIĆ: Mi smo jedan te isti narod

Piše A.T.

Srbija je golovima Dušana Vlahovića u završnici utakmice pobijedila  U Podgorici Crnu Goru 2:0 u drugom kolu kvalifikacija za Euro.

To je bila utakmica visokog rizika, jer već odavno Srbija i Crna Gora nisu bratske države i narodi. Zbog niza političkih, vjerskih i etničkih prijepora, tenzije među njima su sve više. Malobrojnim Crnogorcima, kojih ima nešto manje od pola milijuna, posebno smeta kada ih 15 puta brojniji Srbi svojataju i majoriziraju, umatajući to u celofan tvrdnji da su Srbi i Crnogorci isti narod. U tome važnu ulogu ima brojna srpska zajednica u Crnoj Gori, koja čini gotovo trećinu stanovništva te države.

Budući da je u Crnoj Gori 2. travnja na rasporedu drugi krug predsjedničkih izbora između Mila Đukanovića i prosrpskog kandidata Jakova Milatovića, jasno je da su  utakmicu u Podgorici pratile nezapamćene mjere osiguranja. Cijelu utakmicu su trajanja prepucavanja između domaćih navijača i gostujućih, koje su uglavnom činili crnogorski Srbi. Gostujući navijači su napravili cijeli niz kontroverznih stvari, od paljenja NATO zastave, do svojatanja Kosova i pjevanja ‘Spremte se spremte četnici’. Osim gostujućih navijača, Crnogorce je razljutila i poruka kapetana Srbije nakon utakmice.

– Volio bih da se mi i Crna Gora plasiramo dalje, mi smo jedan te isti narod – izjavio je kapetan Srbije Dušan Tadić, i tako izazvao bijes Crnogoraca, budući da je jasno da ova izjava nema sportski, već politički karakter.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)