Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
3:07 pm

Uskrsni sajam ove subote u Blatu

Piše P. I.

U Gradskom parku u Blatu na Korčuli u subotu se, od 10 do 13 sati, održava Uskrsni sajam pod nazivom ‘Okusi i mirisi zavičaja’. Na njemu tradicionalno izlažu razne udruge, društva, vinarije, OPG-ovi i ostali izlagači u organizaciji Blatski fižuli ustanova u kulturi i Turističke zajednice Općine Blato Visit Blato Korčula.

Mnogobrojne rukotvorine, brojne tradicijske, blagdanske i ručno rađene proizvode, ali i tradicionalna jela te autohtone i moderne slastice izložit će čak dvadeset i dva sudionika iz Blata i otoka Korčule.

‘Ova tematska gastro manifestacija, osmišljena kao tradicijsko događanje s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, ali i svi ostali proizvodi temeljeni na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka za vrijeme kojih mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogu uživati i degustirati tradicionalne kulinarske delicije i autohtone slastice uz neizostavna vrhunska otočna vina, i sve to uz jedinstvenu prezentaciju ponude izlagača u autentičnom ambijentu Gradskog parka u Blatu’, poručili su iz Turističke zajednice.

Planirana je i prezentacija izrade žrnovskih makaruna uz degustaciju u mesnom umaku s obzirom na to da nam se ove godine u ovom kulinarskom dijelu prvi put na sajmu pridružuju kao izlagači i Udruga Žrnovski makaruni, dok je kao i kroz sve naše eno gastro manifestacije poseban naglasak dan na proizvode koji su nositelji posebnih oznaka kvalitete na nacionalnoj razini i na razini EU (Lumblija, Blatska torta, Kumpanjol, Hrvatski otočni proizvod, vrhunska vina blatskih vinarija).

‘U vremenu kada nam se uvijek negdje žuri i kada nam se čini da nemamo puno vremena, želimo pozvati ljude da dođu na mjesto gdje će moći vidjeti, okusiti, mirisati i degustirati sve ono što nam je pružilo naše okruženje, autohtone kolače, jedinstvene slastice, tradicionalne delicije, vino i rukotvorine od prirodnih materijala. Predmeti koji se izlažu na Uskrsnom sajmu, ali i svi oni koji su se izlagali na ostalim događanjima pod sloganom ‘Okusi i mirisi zavičaja’ nisu instant proizvodi, već za njih treba puno vremena, strpljenja i ljubavi. U njima se iskazuje način života na otoku u kojem se cijenu svi resursi koje nam priroda oko nas daje. A kada se sve to predstavi u samom središtu otoka, u prekrasnom okruženju blatskog parka dobra atmosfera uistinu je neizostavna.

Svi navedeni programi osmišljeni su za sve naše strane i domaće posjetitelje s ciljem još boljeg upoznavanja s eno i gastro ponudom naše destinacije s posebnim naglaskom na baštinu i tradiciju. Osim bogate ponude izlagača, planirana je i glazba uživo kako bi dobro raspoloženje potrajalo što duže’, zaključuju iz TZ-a.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)