Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:20 pm

RECEPT Savijača sa svježim kupusom i kajmakom

Piše M.K.

Fini recepti objašnjavaju kako pripremiti savijaču sa svježim kupusom i kajmakom.

Kajmak se dobija fermentacijom mliječne masti izdvojene tijekom kuhanja sirovog kravljeg mlijeka, a ova ukusna i hrskava savijača se dobija na način prikazan u pripadajućem videu. Pogledajte!

Sastojci:

kupus, 1 glavica bijeli, svježi

luk, 1 glavica

kajmak, 200 g

vrhnje za kuhanje, 200 ml

kore za savijače, 8

ulje

sol

Upute:

Kupus narežemo na trakice, a luk nasjeckamo.

Na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo na srednje jakoj vatri.

Nakon 2-3 minute dodamo trakice kupusa, začinimo ih solju i paprom te sve zajedno pirjamo na srednje jakoj vatri 12-13 minuta, povremeno miješajući.

Zatim tavu maknemo s vatre i pričekamo da se kupus malo ohladi.

Za to vrijeme kore složimo jednu preko druge, svaku premazujući uljem.

Potom ¼ kupusa rasporedimo na jednu stranu kora, nadjenemo ga ¼ kajmaka i od po dvije nauljene kore savijamo savijače.

Tako pripremljene savijače premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 35 minuta.

Gotove savijače narežemo, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)