Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
11:08 am

Tko je djevojka koja je navodno ubila ruskog blogera?

Piše P. I.

Darja Trepova (26) uhićena je danas u Rusiji zbog sumnje da je ubila ruskog blogera Vladlena Tatarskog, piše Tass. Bloger je poginuo tijekom eksplozije u kafiću u Sankt Peterburgu. Uz Trepovu, za ubojstvo je osumnjičena i Maria Yaran (20), koja je prema navodima ruskih medija, u bolnici.

Trepova je u kafić s Tataskim donijela zlatni kipić koji je navodno bio napunjen s 200 grama eksploziva, prenose 24 sata. 

– Ona mu je dala kip, on se zahvalio. Sjela je oko tri metra dalje, nakon 5 minuta se sve dogodilo. Stradali su oni koji su sjedili u prvim redovima – rekao je svjedok za Fontanku.

Novinar koji je bio na događaju s Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, kazao je da je zaštitar primijetio kutiju u kojoj se nalazio kip i zabranio djevojci da ju unese.

– Djevojka koja je donijela kip sjedila je malo dalje od mene, a na početku nam je rekla da je nisu pustili na ulazu jer su mislili da je u paketu bomba. Upravo je to rekla. Ali ona je Vladlena zamolila za dopuštenje: ‘Dopustite, ja ću ga ipak unijeti’. A Vladlen joj je rekao: ‘Unesi, ali isto ćemo ga provjeriti’. To su bile njegove riječi, to je sigurno – ispričao je novinar. 

Neposredno prije eksplozije Trepova je napustila kafić i u međuvremenu je bila u bijegu.

Darja je živjela bez oca koji je umro te s majkom koja se kasnije ponovno udala. Osumnjičena je završila Medicinski fakultet u Sankt-Peterburgu. Nakon fakulteta je povremeno radila u stomatološkim ordinacijama. 

Ruski mediji bliski Kremlju pišu da je imala ‘radikalne stavove’, a kao primjere navode da je bila feministica i veganka.

Prošle godine bila je u pritvoru 10 dana zbog sudjelovanja na pacifičkom prosvjedu 24. veljače. U zatvoru je tada završio i njen suprug. 

On je, nakon početka mobilizacije, pobjegao iz Rusije. Ruski mediji navode da je više puta privođena na prosvjedima protiv invazije na Ukrajinu.

‼️На кадрах — девушка, которая в 17:25 принесла коробку со статуэткой со взрывчаткой военкору Владлену Татарскому
Судя по всему, это и есть Дарья Трепова. Вход она нашла не сразу. Примерно через час прогремел взрыв. pic.twitter.com/8zdw1akNWS

— Светалина (@yORNjKzE9aarGLY) April 2, 2023

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)