Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
12:12 pm

KAKAV PEH Čovjek u Italiji pronašao 23 milijuna lira iza slike iz 16. stoljeća, ali ih više ne može zamijeniti

Piše A.P.

Čovjek iz Brindisija u Italiji pronašao je 23 milijuna lira iza slike iz 16. stoljeća te se za pomoć obratio jednoj udruzi za pomoć. 

Naime, nakon smrti svog oca, poznatog slikara iz Brindisija, čovjek je pronašao značajnu svotu lira u novčanicama različitih apoena u kutiji iza važne slike iz 16.stoljeća. 

Najprije je kontaktirao Banku Italije kako bi zatražio informacije o tome kako izvršiti promjenu, ali mu je rečeno da više nije moguće učiniti jer je prošlo deset godina nakon ulaska eura u optjecaj (2002.). 

Potom se obratio udruzi Giustitalia – koja se, između ostalog, na nacionalnoj i međunarodnoj razini bavi konverzijom lira/eura – kako bi sudskim putem dobio konverziju pronađenog novca, pišutalijanski mediji.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)