Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
9:34 am

Ovog vikenda u centru Splita će biti kao da je Sveti Duje!

Piše N.M.

Od sinjskih uštipaka i pršuta, preko trogirskih rafiola i korčulanskog kozjeg sira, do tradicionalnih splitskih kolača, najboljih dalmatinskih vina i maslinovog ulja, Splićani će ovog i sljedećeg vikenda, na Peškariji i Voćnom trgu, uživati u najukusnijim dalmatinskim delicijama.

U sklopu Mjeseca gastronomije, koji organizira Turistička zajednica grada Splita, brojne dalmatinske Turističke zajednice prezentirat će vrhunsko iće i piće svoga kraja, uz nastupe vrsnih glazbenika i umjetnika.

‘Veliko mi je zadovoljstvo pozvati sve Splićanke i Splićane, kao i naše goste, na Štorije o’ spize i vina ovog petka i subote na Peškariji, kao i na Štorije o’ slatkega koje će se održati ove subote i nedjelje na Voćnom trgu. Želimo okupiti i počastiti naše ljude te im se na taj način zahvaliti na još jednoj iznimno uspješnoj turističkoj sezoni, koja, bez njih, ne bi bila moguća’, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić

Zabavni dio programa će, kao i onaj gastronomski, biti posvećen dalmatinskoj baštini pa će posjetitelji uživati u klapskoj pjesmi, sinjskoj reri, virtuoznim gitarskim izvedbama te nastupu svjetski poznatih Sinjskih mažoretkinja.

‘Posebno nas veseli što su od ove godine i Štorije o’ slatkega dio našeg Mjeseca gastronomije, jer će svi, koji dođu na Voćni trg, moći probati tradicionalne slastice koje su obilježile djetinjstvo generacija Splićana što će posebno, sigurna sam, razveseliti naše najmlađe’, poručila je Vukšić, dodavši kako je namjera sačuvati našu tradiciju i mediteranski način života:

‘Voćni trg i Peškarija oduvijek su bili mjesto okupljanja i važno nam je nastaviti tu tradiciju, zbog nas, ali i zbog naših gostiju, koji neće doživjeti pravu dušu ovoga grada, ako ne kušaju našu spizu, čuju našu pismu i dožive nadaleko poznati splitski šušur’.

Dodajmo kako će, u sklopu Mjeseca gastronomije, u splitskom hotelu Briig, enolog međunarodnog ugleda, Saša Špiranec, održati Vinske edukacije, kroz koje će predstaviti važne tipove pjenušaca i voditi ih kroz kušanje ključnih dalmatinskih sorti vina.

Svi putevi, dakle, sljedećih dana vode u centar grada, gdje se, sudeći po velikom interesu najavljenih posjetitelja, sprema fešta za pamćenje i pravi festival okusa.

Štorije o’ spize se na Peškariji, ovog petka i subote, održavaju od 18 – 21 sat, a Štorije o’ slatkega, ove subote i nedjelje, na Voćnom trgu, od 9 do 12 sati. 

Sve detalje bogatog programa Mjeseca gastronomije možete pronaći ovdje.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)