Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal

NOVO MJERENJE KVALITETE ZRAKA Taložne tvari su uobičajene, arsen je još povišen

Lebdeće čestice i praškaste tvari na mjernim postajama na Brdima su u redu, a što se tiče metala, arsen je i dalje problem jer se nalazi u većim količinama. Na stranicama Grada su objavljena najnovija mjerenja onečišćenja zraka uz priložene tablice, ali bez objašnjenja. 

Pojašnjenje što se događa nam je dao Nenad Periš, voditelj Odjela za ispitivanje zraka, tla i buke županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. 

– Sa sjeverne strane Brda je izgledno izvor pa se vjetrom širi arsen. Trend je u opadanju, ali je i dalje neprihvatljiva vrijednost u zraku. Ono što može dati razloga za umirenje je da vrijednosti padaju, pa je moguće da se područje ‘čisti’ i da će doći do uobičajenog stanja – obrazložio je Periš.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)