Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
12:08 pm

IZLOŽBA U LABUDU ‘Hrvatska tamo gdje jedra pričaju priče

Piše N.M.

U sklopu programa Splitskog festivala jedrenja u prostorijama Jedriličarskog kluba Labud iz Splita postavljena je izložba fotografija ‘Hrvatska tamo gdje jedra pričaju priče’. 

Organizator izložbe je splitska Udruga za promicanje hrvatske maritimne baštine Cronaves.  

‘Zajednička izložba o moru, otocima, brodogradnji, ljudima i brodovima povezala je sva mjesta Jadranske obale, a nastala je kao želja da se naglasi uloga drvenih brodova u povijesti dalmatinskih mjesta,  njihov utjecaj u oblikovanju hrvatske maritimne kulture i baštine te iskazivanju potrebe organizacije kulturnih manifestacija s tematikom hrvatskog tradicijskog broda. Izložba govori o gajetama, leutima, kaićima, lađama, gradnji i umijećima brodograditeljskog zanata, pričama malih primorskih mjesta povezanih zajedničkim nazivnikom – brod i brodogradnja’, poručuju iz Cronavesa.

Autorstvo fotografija potpisuju članovi udruge Cronaves Andrina Luić, Vislav Torre i Boško Lučev kojima su se ovom prilikom sa svojim fotografijama pridružili Dubravka Pajk, Vojko Bašić, Gojko Vukov Colić, Marko Valjak, Kristijan Žic i Sandro Rubinić

Izložbu do 31. listopada možete pogledati svaki dan od 9 do 20 sati.

Ovogodišnji Splitski festival jedrenja, koji se održava od 16. rujna do 15. listopada kao jedinstvena manifestacija, po prvi je put objedinila najprestižnije i najpopularnije regate koje se u razdoblje od sredine rujna do sredine listopada organiziraju na području Splita i Dalmacije – Labud Classic, Malu Mrduju, Mrduju, Startup Europa i Višku regatu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)