Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:47 am

POČETAK SEZONE Split avionskim linijama izravno povezan s 89 europskih gradova, od svibnja po prvi put i veza s Pragom

Piše P. I.

U Zračnu luku Split, našu najprometniju zračnu luka tijekom ljetne sezone 2022. godine su se temeljem objavljenog ljetnog reda letenja za 2023. godinu vratile gotovo sve avio kompanije iz 2019. godine, njih ukupno 52 koje će ove godine povezati sa 14.000 letova Split s 89 europskih gradova. 

Da Zračna luka Split nastavlja s pozitivnim trendom govori i podatak da je u ožujku ove godine kroz zračnu luku prošlo preko 50 tisuća putnika, što je 18 tisuća putnika više nego istog mjeseca 2022. godine. Time je ostvaren identičan rezultat u pogledu brojka putnika kao i 2019. godine pri čemu glavninu prometa i dalje ostvaruje Croatia Airlines.

U Zračnoj luci Split očekuju da će dosegnuti rekordnu 2019. godinu u kojoj su imali 3,3 milijuna putnika. 

Od 13.svibnja Croatia Airlines po prvi put uspostavlja izravnu avio-liniju glavnog grada Češke sa Splitom. 

Zrakoplovi CA na toj liniji prometovat će do 9.listopada ponedjeljkom i subotom, a radi promoviranja te nove mogućnosti dolaska u središte Splitsko-dalmatinske županije, TZ županije će zajedno sa Croatia Airlinesom upriličiti prezentaciju turističkih mogućnosti Splitsko -dalmatinske županije u Pragu. Na prezentaciji koja će predstaviti novosti, sadržaje i događanja u ovoj županiji bit će češki novinari i turistički agenti kojima će se obratiti direktorica ureda TZ županije Ivana Vladović.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)