Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
5:46 pm

FOTO/VIDEO: Prvi smo zavirili u novi Chevap house by Duje Pisac

U prizemlju shopping centra Joker koncem prošle godine otvorio se Chevap by Duje Pisac. Poznati splitski chef od svog ćevapa napravio je u kratkom vremenu pravu zvijezdu. Ne čudi interes gostiju i ‘liste čekanja’ kada znamo da je u recepturu svog proizvoda uložio godine truda i ljubavi. 

‘Mogao bih napraviti elaborat za doktorski rad’, rekao nam je tada. Međutim, Pisac nije otišao u znanstvene vode, već je osluškivao želje svojih zadovoljnih gostiju. Otvara novi restoran koji je, malo je reći, proširena verzija njegovog chevap bara.

– U Jokera je bar, a sada otvaram Chevap house. Rekao bih da sve postavljamo na razinu više od ponude do samog ambijenta. Osim mog prepoznatljivog ćevapa u ponudi ću imati jela s roštilja – pljeskavicu, gurmanku koja je punjena, teleće bržole, teleću jetricu i teleću latežinu i dva najbolja steaka na svijetu – hrvatski black angus odležan 110 dana i tomahawk ribeye – otkriva nam Pisac dok prvi imamo priliku zaviriti u prekrasno uređen prostor u Strožancu.

Uvijek kreativni kulinarski fanatik, koji gotovo tri desetljeća s kuhačom, nožem ili pred vatrom uživa u svom poslu, pripremio je prostor koji može odjednom primiti više od dvjesto gostiju. 

– Na terasi imamo 140, a unutra oko 80 sjedećih mjesta. Prostor je ugodan i na meni je da ga oplemenim svojom hranom. Priču ćemo zaokružiti i nekim dodatnim programom, uživo nastupima, ali svaki restoran isključivo čini hrana. Moji gosti su me ‘natjerali’ da ovo napravim, bilo mi je neugodno izaći ispred Jokera i vidjeti da pedeset ljudi čeka u redu, a ja ne mogu ništa napraviti. Trudit ću se da im na obje lokacije dam razloga da i dalje imam njihovo povjerenje. Dat ću im najbolju hranu koju mogu zamisliti i pojesti – obećava Pisac. 

Foto: Veljko Martinović

Uz dobar pjat ide i dobra čašica. Chevap house by Duje Pisac u ponudi će imati vrhunska hrvatska vina i široku ponudu piva. Svečano otvaranje najavljuje u subotu, a dok pričamo završavaju se posljednji detalji prije nego stignu prvi gosti.

– Nisam očekivao ovakav interes, dogodila se eksplozija s pričom u Jokeru i morao sam brzo reagirati. Kada sam našao prostor koji mi odgovara, realizirao sam sve svoje zamisli i ovog vikenda očekujemo prve goste. Kako sam infišan u meso, poljubila me sreća da moj partner Škokić ima svoju mesnu industriju, klaonicu i preradu, a ja znanje. Stvorili smo dobru zajedničku priču i zato mogu tvrditi da ćemo nuditi vrhunska i svježa mesna jela. Najbitnija je kvaliteta i to je jedina dobitna kombinacija – navodi Pisac.

Iako je iskusan u svom poslu, trema pred otvaranje je prisutna. Priznaje nam da noćima ne spava.

– Nemam problema, pripreme teku mirno. Imam svoje ljude bez kojih ne mogu, treba ih poštivati i pošteno platiti. Trostruko ti se to vrati jer bez ljudi sve ostaje na pukim željama. Sve što radim bez publike ne vrijedi, gdje nema publike – nema ni navijanja – metaforički će Duje kojemu osmijeh ne silazi s lica. 

– Zadnja tri dana ne spavam, imam osjećaj kao da sam se zaljubio, imam leptiriće u stomaku. Kod glave u krevetu držim jednu bilježnicu i zapisujem ideje koje mi dolaze u mislima. Guštam raditi i stvarati kada vidim osmjeh na licima onih koji su kušali moju hranu – zaključio je. 

Napravili smo đir po novom restoranu (koji možete zapratiti i na Instagramu), a detalje donosimo u video prilogu.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)