Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Život
4:50 pm

DOM MLADIH Objavljen program do kraja listopada

Piše M.K.

Dom mladih Split objavio je detaljan program događanja do kraja listopada:

– do 12.10. | 14 – 21 h 

PETAR GRIMANI: DOM

Galerija MKC

Izložba Petra Grimanija u splitskom Domu mladih u kolopletu prostornih i sadržajnih asocijacija objedinjuje pregled njegove bogate, multimedijalne umjetničke produkcije s radovima izvedenim za ovu priliku. Grimanijeva umjetnička praksa iako koristi slojevit rječnik, metodologiju i multidisciplinarnu paradigmu suvremenog umjetničkog stvaralaštva, sadržajno se oslanja na lokalni prostor, njegovo materijalno i duhovno nasljeđe. U referencama prožetim osjećajem za mistične aspekte zbilje, sada prilagođenim arhitekturi, potencijalima, stvarnosti i sudbini Doma, Grimani njegov status nezavršenog, neuralgičnog toposa uzdiže do spomenika lokalnoj, državnoj, pa i sve civilizacijskoj distopiji.

Organizacija: MKC Split

– 12.10.

OTPOR ULICE: NEVEN, STEPPED OUT

Klub Kocka

Prvi ovogodišnji Otpor Ulice nam donosi dva hardcore benda. Neven je mladi bend iz Beograda koji je dio jako žive novije beogradske hc scene. Stepped Out su splitski veterani hardcore scene, osnovani 2010. godine, imaju iza sebe 4 EP izdanja.

Organizacija: Društvena tiskara Split, KUM

– 12. – 21.10.

28. SPLITSKI FILMSKI FESTIVAL

Najstarija filmska/medijska manifestacija u zemlji (od 1996.) ove će se godine održati na nekoliko lokacija – u Beton kinu i Razredu u Domu mladih, u kinu Karaman i na PMF-u. Otvaranje i projekcije uglavnom dugometražnih filmova su u kinu Karaman, dok su projekcije kratkih filmova uglavnom u Beton kinu. U Razreda će se održati razgovori s redateljima te završna večer i dodjela nagrada.

Organizacija: Split film festival

– 13.10.

PULP PRES. BAMBOUNOU (PARIS, FR)

Klub Kocka

Bambounou je pariški DJ i producent koji zbog svoje originalnosti i naprednog stila razmišljanja djeluje na čelu današnje dance scene.

Organizacija: Pulp, KUM

– 14.10.

TREŠIJA

Klub Kocka

Uvijek popularni Kockin treš party opet drma zvučnike.

Organizacija: KUM

– 15.10.

SYSTEM OF A DOWN TRIBUTE + MACHINE HEAD TRIBUTE

Klub Kocka

Chop Suey je sjajan britanski tribute bend koji čine glazbenici iz vrlo poznatih bendova: Sam Totman iz DragonForcea, Tommy H iz Anti-Nowhere Leaguea, Andre Joyzi iz Breed 77, dok je na vokalu karizmatični Martin Jackson iz Confydea.

Organizacija: KUM

– 20.10.

ŠIZA + ŠARENA POJAVA

Klub Kocka

Šiza je post punk rock band kojeg čine Marko Kuhar i Bruno Antolić, dugogodišnji entuzijastični sudionici nabrijane nezavisne scene koji su konačno udružili snage kao drums&bass duo.

Organizacija: KUM

– 21.10.

DIURAVETIK

Klub Kocka

Rejv kakav rijetko vidimo u našem gradu, ft. Belezebub!

Organizacija: KUM

– 24.10. | 18 – 19:30 h

PREDAVANJE ‘OTPORNOST I POZITIVNI RAZVOJ MLADIH: ULOGA ŠKOLE’

Razred

Predavač je dr.sc. Toni Maglica, socijalni pedagog s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima s problemima u ponašanju i njihovim obiteljima. Predavanje je namijenjeno zatvorenoj grupi korisnika.

Organizacija: Udruga MoSt

– 24.10. – 7.11. | 14 – 21 h – otvorenje: 24.10. | 19h

MIRAN BLAŽEK I JOSIP ŠURLIN: TAKING MEASURES

Galerija MKC

Radno vrijeme galerije: pon-sub 14-21h, blagdanom zatvoreno

Samostalna izložba Taking measures kolaborativni je projekt dvojice umjetnika: Mirana Blažeka iz Osijeka i Josipa Šurlina iz Splita. Izložba se sastoji od šest radova multimedijalnog karaktera (slike, objekti, konceptualne skulpture) u kojima autori kombiniraju razne prostorne konstrukcije s bojom, mirisom i sirovim materijalima (asfalt, ugljen, gumeni granulat). Na izložbi će biti prezentirana tri rada Mirana Blažeka pod nazivima Alingment, 1/6 monokrom i Work, te tri rada Josipa Šurlina pod nazivima SN Tension, Pelvis i Štakorov manifest II.

Izložba Taking measures bazira se na odnosima spram prostora; relacijama između subjekta i prostornosti, po pitanju oblika, udaljenosti ili veličine, te u kulturološkom smislu problematizira ovu dijalektiku kroz prizmu slobode i straha.  Autori istražuju formativna polja slike kao objekta uspoređujući ista s raznim društvenim paradigmama. U konačnici, spomenuta promišljanja vežu se uz pojam mjere: od fizičkog rekonfiguriranja slikovnosti, ka antropološkom pristupu ljudskom tijelu – sistemu uvelike podložnom suvremenoj standardizaciji življenja.

Organizacija: MKC Split

– 25., 26. i 27.10. | 20 h

PREDSTAVA ‘SUNČANI JE KRAJ’

Amfiteatar

Predstava koja radnju smješta u budućnost, točnije 2033. godinu kada svijetu prijeti apokalipsa. Iako svi znaju da će se ona neminovno dogoditi, nitko ne zna kada će to točno biti, pa među ljudima vlada iznimna napetost, tjeskoba i nesigurnost. Takva predapokaliptična atmosfera vlada i u ‘najlipšen gradu na svitu’.

Troje mladih protagonista – Mihaela, Teodor i Noa spletom (ne)sretnih okolnosti susreću se u amfiteatru Doma Mladih, mjestu koje je već nekoliko godina zatvoreno i u kojem je od tragova kulturnih događanja ostalo tek nešto scenografije i rekvizita iz nekih prošlih predstava. Iako različitih karaktera i svjetonazora, protagonisti su primorani nenadano se suočiti sa Sartreaovom premisom ‘Pakao su drugi ljudi’, a pritom otkriti i dijelove sebe koje su skrivali.

redateljica: Kristina Grubiša / dramaturginja: Karla Leko

Igraju: Laura Bošnjak, Filip Luka Gospić, Denis Tomić

Organizacija: PlayDrama

– 27.10.

PREDNJACHENJE: SPEJS NOKSI, NIHIL, AXLE, MRZIMTELUKA

Klub Kocka

Prvo Prednjačenje sezone časti podrum najsvježiji, zvukovima hip hopa i elektronskog eksperimentiranja. Slušamo uživo Soundcloud legendice mrzimteluku i Spejs Noksija, Nihila i Axlea iz Zicer Inca. Za pultom prije i poslije su 711, DOGI i tnxpech iz Prednjačenja te mokosh iz Pneumatike.

Organizacija: Društvena tiskara Split, KUM

– 28.10. | 17 – 20 h

PLESNA RADIONICA KORALJKE BEGOVIĆ “IGROM DO KREACIJE”

Beton kino

Plesna radionica za cijelu obitelj, od 5 – 85 godina – Igrom do kreacije temelji se na tradicionalnim dječjim igrama za zatvorene i otvorene prostore, unutar kojih pronalazimo inspiraciju i definiramo postavke pri stvaranju različitih improvizacijskih zadataka. Cilj je polaznike potaknuti da kroz maštu pronađu put do stvaranja plesnih materijala, da putem igre otvore prostor za kreativno izražavanje te unapređenje motoričkih sposobnosti i da se kroz igru na zabavan i siguran način upoznaju s plesom i pokretom te suvremenim plesnim izričajem i nekim od načina rada. Radionica se održava u sklopu programa Mala škola suvremenog plesa.

Organizacija: Plesna udruga Tiramola

– 28.10.

OTPOR ULICE: ATHEIST RAP, ŠPURIJUS, RASPAD

Klub Kocka

Pank feštica.

Organizacija: Društvena tiskara Split, KUM

– 31.10.

THE NIGHT OF THE LIVING GOTHS 

Klub Kocka

Noć vještica i doček Svih svetih u aranžmanu Studija ¾.

Organizacija:  Studio ¾

+

Stalni postav: NIKŠA VUKŠA - ZVUČNI ZID

Stubište do Razreda

Izložba plakata Nikše Vukše jednog od najvažnijih dizajnera na alternativnoj i nezavisnoj klupskoj sceni u Splitu i regiji.

+

OTVORENE SU PRIJAVE NA ŠESTO IZDANJE MALE ŠKOLE MEDIJSKE KULTURE

ROK ZA PRIJAVU: 20.10.2023.

Pozivaju se svi zainteresirani nastavnici(ice) i profesori(ice) hrvatskog jezika i književnosti, likovne kulture i likovne umjetnosti u osnovnim i srednjim školama, koji(e) žele steći ili usavršiti svoja znanja i razumijevanje audiovizualnih medija te ih kasnije uklopiti u nastavne i izvannastavne aktivnosti u školama i svakodnevni rad s djecom i mladima, da se prijave na šesto izdanje Male škole medijske kulture (MŠMK) u organizaciji Kino kluba Split. Cijeli program trajat će u periodu od 28. listopada do 29. studenog 2023. u prostorijama Kino kluba Split te na terenu po potrebi. Planirano je da se predavanja održavaju ponedjeljkom i srijedom u večernjim terminima, a praktične radionice vikendom. Točan raspored bit će javljen odabranim polaznicima naknadno. Sudjelovanje u programu je besplatno. Prijaviti se možete putem ONLINE PRIJAVNICE.

OTVOREN POZIV ZA PRIJAVE FILMOVA NA DISKURZIVNI PROGRAM “U KVADRAT”

ROK ZA PRIJAVU: 20.12.2023.

Kino klub Split je otvorio poziv za prijave filmova na diskurzivni program “U kvadrat”. Program “U kvadrat” posvećen je prezentaciji audiovizualnih djela filmaša i umjetnika. Osim prezentacije, program autorima pruža priliku da izravnim javljanjem putem digitalnih kanala, s publikom iskomuniciraju uvjete i izazove nastanka djela te u otvorenoj atmosferi razmjene međusobna iskustva. Pošaljite vaša neovisna, radikalna, hrabra, zanimljiva, alternativna, eksperimentalna djela. Prijavite svoj film i podijelite vašu sinematsku viziju. Na program se može prijaviti putem ONLINE PRIJAVNICE.

Platformu Doma mladih podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Platforme Doma mladih.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)