Brzi kolač od krušaka vrlo je jednostavan, a istovremeno izdašnog i sočnog okusa. Recepttura donosi upute.
Sastojci:
4 jaja
150 ml ulja
150 ml vode
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
200 g šećera
1 vanilin šećer
1 kg kruški
1 žličica cimeta
šećer u prahu za ukrašavanje (prema želji)
Upute:
U većoj posudi za miksanje razbiti jaja i kratko ih umutiti mikserom.
Uliti ulje i vodu i opet sve kratko miksati.
U drugu posudu sipati brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.
Sve ručno izmiješati.
Smjesu zatim odjednom isipati u posudu s jajima, uljem i vodom te izmiksati da se sastojci dobro povežu.
Smjesa će biti tekuća.
Oprane kruške oguliti i očistiti od koštica, pa narezati na kockice.
Zatim po njima posuti cimet i dobro sve izmiješati.
Protvan dimenzija 33×19 centimetara namastiti i pobrašniti.
Izliti smjesu od biskvita u protvan, pa po njoj posipati narezane kruške.
Po potrebi komadiće voća koji previše vire malo ugurati u smjesu biskvita.
Kolač se peče u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 minuta.
Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu, narezati i poslužiti.
Komentari (2)
Hi everyone!