Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Sport 365
8:50 pm

JUDO Splićanka Nina Simić brončana na Europskom kupu

Piše M.K.

Sportska dvorana ‘Gospino polje’ u Dubrovniku još jednom je ugostila ponajbolje judaše i judašice s tri kontinenta. Tatami je posložen u već prepoznatljivoj crveno-žutoj kombinaciji a za medalje se bori sveukupno 308 natjecatelja iz 24 različite države. Deveto po redu izdanje Europskog kupa za seniore započelo je danas u 9h s eliminacijskim borbama muških kategorija -60kg, -66kg, -73kg te ženskih -48kg, -52kg, -57kg i -63kg. Nina Simić (JK ‘Pujanke’ – Split) osvojila je brončanu medalju u kategoriji -63kg.

U borbi za broncu 18-godišnja Simić susrela se s Njemicom Malin Fischer. Fischer je borbu otvorila agresivno, no kvalitetno pripremljena taktika mlade Splićanke ne dopušta ozbiljniju prijetnju. Ubrzo nakon 59-sekundi borbe Simić pobjeđuje ipponom.

‘Presretna sam, pogotovo nakon prošle godine kada sam u finalnom bloku izgubila. Malo sam tužna radi polufinalne borbe u kojoj su nijanse odlučivale, jednostavno je falilo malo sreće. Iako nije bila zlatna medalja iskreno ne bi mijenjala ništa u svojoj izvedbi, po prvi puta nakon dugo vremena napokon sam posložena u glavi. Mislim da sam sve odradila dobro, male pogreške su me koštale danas, ali unatoč tome ne bi ništa promijenila’, kazala je Simić.

Simić je dan otvorila pobjedom protiv Marie Sadouni (BEL), dok drugu borbu pobjeđuje za 35-sekundi Rosu Alsgaard (NOR). U četvrtfinalu je bila bolja od Maartje Daamen (NED) dok poraz upisuje protiv Esmigul Kuyulove (KAZ) u polufinalu.

Nadomak medalje ostao je Nikola Zorotović (JK ‘Kaštela’ – Kaštel stari) koji je poražen u borbi za broncu protiv Denya Altemirova (BEL). Zorotović je nastupio u kategoriji -66kg te je danas upisao četiri pobjede i dva poraza.

U isto vrijeme dok se održava Europski kup u Dubrovniku se okupio sam vrh Europske judo unije (EJU) koji su prisustvovali na sjednici izvršnog odbora EJU-a, pa ne iznenađuje činjenica da je natjecanje danas svečano otvorio predsjednik EJU-a dr.sc. László Tóth u društvu predsjednice Hrvatskog judo saveza dr.sc. Sande Čorak.

‘U ime Hrvatskog judo saveza želim vam srdačnu dobrodošlicu u Dubrovnik. Ovo je prvi put da u Dubrovniku imamo više od 300 natjecatelja i to je nešto što pokazuje napredak u kvaliteti. Ovdje možete uživati u ljepoti grada Dubrovnika, ali i u vrlo prijateljskoj atmosferi posvuda’, kazala je dr. sc. Čorak.

‘U ime Europske judo unije želim vam dobrodošlicu u Dubrovnik. Želio bih ovdje posebno pozdraviti članove Izvršnog odbora EJU-a koji su ovdje prisutni, ranije danas imali smo sastanak EC-a i svi bismo željeli pokazati poštovanje ovom Europskom kupu za seniore. Posebna zahvala Gradu Dubrovniku, posebna zahvala i čestitke Hrvatskom judo savezu na odličnoj organizaciji, posebna zahvala svim volonterima i puno sreće svim natjecateljima’, poručili su Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije i Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovniku.

Sutra nas očekuje nastup seniora -81kg, -90kg, -100kg, +100kg odnosno seniorki -70kg, -78kg i +78kg.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)