Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Gastro
8:20 pm

RECEPT Pesto od graška

Piše N.M.

Ovaj zdravi recept za pesto zamjenjuje tradicionalni bosiljak sastojkom koji se vrlo vjerojatno nalazi i u vašem zamrzivaču: grašak!

Još jedna dobra stvar kod ovog pesta, a koja se posebice tiče svih onih koji ne smiju jesti orašaste plodove je da ih u ovom pestu nema.

Također, pesto od graška gotov je za svega par minuta, a svježi proljetni okus oduševiti će vas kao prilog tjestenini, mesu ili na bruschetti. Višak pesta možete i smrznuti te ga u zamrzivaču možete čuvati do 6 mjeseci, piše Novi list.

Sastojci

145 g smrznutog ili svježeg graška

25 g ribanog parmezana

3 žlice maslinovog ulja

1 žličica soka od limuna

pola režnja češnjaka

sol i papar po ukusu

Priprema

Grašak skuhajte i kratko ohladite, a potom ga stavite u blender zajedno s ostalim sastojcima i izblendajte do željene gustoće i teksture.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)