Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Svijet
4:42 pm

SpaceX lansirao Starship, ali je u zraku cijeli eksplodirao

Piše N.M.

SpaceX je lansirao svemirsku raketu Starship koja se vinula visoko, ali došlo je do problema prilikom odvajanja Starshipa od Super Heavy rakete pri povratku pa je cijela letjelica na kraju eksplodirala u zraku.

‘Kao da samo lansiranje leta nije već dovoljno uzbudljivo, Starship je doživio brzo i neplanirano rastavljanje prije odvajanja od rakete’, tvitali su iz SpaceX-a nakon testiranja.

Elon Musk se javio nekoliko minuta nakon lansiranja i eksplozije najjače rakete na svijetu na Twitteru. Čestitao je kolegama i rekao da su ‘puno naučili’ u pripremi za svoje sljedeće lansiranje, za koje je rekao da će se dogoditi za nekoliko mjeseci. 

U SpaceXu ističu da je glavni cilj bilo uspješno lansiranje, a sve nakon toga bio bi samo bonus u ovoj fazi testiranja. Najavili su i daljnji nastavak testiranja. Podsjetimo, testni let kompletnog Starshipa trebao je biti odrađen još u ponedjeljak, 17. travnja, no od tog se pokušaja odustalo u posljednji trenutak, piše Index.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)