Dalmatinski portal
Dalmatinski portal Test ad banner
Dalmatinski portal Dalmatinski portal
Turizam
10:00 am

Sajam vina, okusa i mirisa Dalmacije na Lastovu

Piše P. I.

Povodom Dana planeta zemlje od 21. do 23. travnja u hotelu Solitudo na Lastovu se održava Sajam vina, okusa i mirisa Dalmacije.

Vrhunske proizvode ponudit će OPG Dujmović Opuzen, vinarija Krystal Modus Vina iz Vrgorca, dok lokalne proizvođače predstavljaju Vinarija Šarić te OPG Prijatelj Lastova, a u ponudi će biti i eterična ulja motra s Hvara te lastovski suveniri. Džemovi, likeri, ulje divlje masline, sokovi i vino, prelili su se i u knjigu organizatorice ovog sajma i pjesnikinje Diane DiCascate koja će predstaviti svoju knjigu ‘Sviđa mi se’.

Sajam je otvoren u subotu 22. travnja od 10 do 18 sati na terasi hotela Solitudo, a trodnevno događanje isprepleteno je i s radionicama tanga i plesnim večerima koje vodi plesni majstor Miloš Miloradović.

‘Ovakva vrsta promocije autohtone visokokvalitetne hrane uskoro će dobiti i svoju podršku u web stranici za izravnu distribuciju, a sam je sajam prilika da proizvođači na okruglom stolu razmijene svoja iskustva u certificiranju, plasiranju, marketingu i svim ostalim temama koje se nadograđuju na samu proizvodnju. Lastovcima i njihovim gostima otvara se mogućnost do okuse i omirišu i proizvode iz drugih dijelova Dalmacije, tako da bi ovaj pionirski pokušaj okupljanja na Lastovu vrijedilo održati i za budućnost’, poručuju iz TZ Lastovo.

Vaša reakcija na temu

Komentiranje na Indexu dozvoljeno je samo registriranim korisnicima. U redu je ne slagati se s drugim komentatorima ili autorom teksta, ali nije u redu vrijeđati, diskriminirati, trolati, kršiti Pravila komentiranja i odredbe stavka 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima. Korisnik je odgovoran za sve napisano u komentaru. Budite normalni, nemojte se bezveze dovoditi u probleme.

Komentari (2)